«Ξεφεύγει» η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση του Open

«Χειρότερο» το νέο υπουργικό συμβούλιο, χειρότερος και ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Κασσελάκη!

Must Read

Δυσκολεύει η κατάσταση για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έφτασε σε κατάσταση διάλυσης μετά τις εσωκομματικές διαμάχες «βλέπει» την επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας με ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό του Open.

Εκτός από την διαφορά 18 μονάδων ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, o Στέφανος Κασσελάκης έρχεται δεύτερος με οριακή διαφορά από τον Νίκο Ανδρουλάκη στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ενώ ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι το 61,5% θεωρεί ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ μετά τις εκλογές είναι χειρότερο από το προηγούμενο.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το 46,3% διαφωνεί με τους χειρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μεσανατολικό. Μάλιστα, το 56,3% δηλώνει ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά στη χώρα, ενώ ως το κυριότερο πρόβλημα αναφέρεται η σαρωτική ακρίβεια.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB η ΝΔ συγκεντρώνει 30,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 11%, το ΚΚΕ 7,6%, η Ελληνική Λύση 6,1%, η Πλεύση Ελευθερίας 3%, η Νίκη 2,7%, το ΜέΡΑ25 2,5% οι Σπαρτιάτες 2%. Στο 20,8% η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,1% και ακολουθούν ο Στέφανος Κασσελάκης με 8,2%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 7,4%, Κυριάκος Βελόπουλος με 6,4%, Δημήτρης Κουτσούμπας με 5,1% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 4%.

Το 61,5% θεωρεί ότι το υπουργικό συμβούλιο της ΝΔ μετά τις εκλογές είναι χειρότερο από το προηγούμενο και το 63,9% αξιολογεί αρνητικά την πορεία της κυβέρνησης.

Χειροτερεύει ο ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 70,8% πιστεύει ότι με τους χειρισμούς Κασσελάκη η πορεία του κόμματος χειροτερεύει, ενώ το 19,5% λέει ότι βελτιώνεται. Το 50% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι με τους χειρισμούς του Κασσελάκη η πορεία του του κόμματος παραμένει το ίδιο κακή ή χειροτερεύει, ενώ το 39,4% απαντά πως παραμένει η ίδια ή βελτιώνεται.

Το 46,6% των ερωτηθέντων δεν συμφωνεί ούτε με τις τοποθετήσεις του Στέφανου Κασσελάκη, ούτε με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Το 25,5% συμφωνεί με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ως προς τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 42,4% συμφωνεί με τη στάση του Στέφανου Κασσελάκη, το 35,6% με καμία από τις 2 πλευρές, και το 18,5% με τη στάση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Το 45,7% των ερωτηθέντων διαφωνεί με τις διαγραφές που προανήγγειλε ο κ. Κασσελάκης, ενώ το 29,3% συμφωνεί. Το 52,1% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τις διαγραφές που προανήγγειλε ο κ. Κασσελάκης και το 35,8% διαφωνεί.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα στη χώρα είναι η ακρίβεια σε ποσοστό 52,2%. Ακολουθούν η οικονομική ανάπτυξη σε ποσοστό 25,4%, η Υγεία σε ποσοστό 21,3%, το ύψος των εισοδημάτων σε ποσοστό 16,6%.

Το 56,3% λέει ότι δεν πάνε καλά τα πράγματα στη χώρα, το 26,2% πώς δεν πάνε ούτε καλά, ούτε άσχημα, ενώ το 16,6% πώς τα πράγματα πάνε καλά.

Το Μεσανατολικό και η στάση Μητσοτάκη

Τη στάση που διατηρεί ο πρωθυπουργός στην εξωτερική πολιτική για τον πόλεμο Ισρήλ-Χαμάς καταδικάζει το 46,3%, ενώ το  34,8% τον επικροτεί για τους χειρισμούς του.

Την ίδια στιγμή, το 57,1% αξιολογεί αρνητικά τη στάση των ΗΠΑ ενώ το 22,7% την αξιολογεί θετικά. Το 55,5% αξιολογεί αρνητικά τη στάση της ΕΕ και το 22% θετικά.

Ανησυχία για τον πόλεμο εκφράζει το 83,5%, ενώ το 13,6% δεν ανησυχεί. Το 30,9% εκτιμά πως δίκαιο έχουν μάλλον οι Παλαιστίνιοι, το 22,5% πως έχουν δίκαιο και οι δύο, το 21,5% πως δεν έχει καμία από τις 2 πλευρές δίκαιο, και το 10,1% πως έχει δίκαιο το Ισραήλ.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This