Τελεσίγραφο Μεϊμαράκη σε Μητσοτάκη για τις ευρωεκλογές

Must Read

Δύο είναι τα προβλήματα που ταλανίζουν το μυαλό του Μητσοτάκη, την ώρα που προσπαθεί να σχεδιάσει ένα νέο εκλογικό σύστημα για την διεξαγωγή των ευρωεκλογών, με μοναδικό γνώμονα να μπορέσει να επιβιώσει πολιτικά και να μην υποστεί απώλειες που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες, τουλάχιστον σε επίπεδο εδρών.

Όπως αποκαλύψαμε, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει την κατάτμηση της Επικράτειας της χώρας σε επτά εκλογικές περιφέρειες.

Θεωρητικώς, αυτός ο σχεδιασμός διευκολύνει τους υποψηφίους που αναγκάζονταν με βάση τις ισχύουσες διατάξεις να περιοδεύουν ανά την Ελλάδα για να γίνουν πιο γνωστοί σε κάθε χωριό και χωριουδάκι και να μαζέψουν σταυρούς.

Ο υδροκεφαλισμός όμως της Αττικής που σχεδιάζει ο Κυριάκος για να μπορέσει να ελέγξει και το ποιόν της ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας που θα προκύψει, συναντά την λυσσαλέα αντίδραση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. έχει διαμηνύσει στο Μαξίμου, πως εάν ο Μητσοτάκης επιμείνει στο «μοντέλο» των περιφερειών, ο ίδιος δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος!

Αυτό είναι το ένα πρόβλημα. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο Μητσοτάκης δεν μπορεί να βρει υποψηφίους που να συνδυάζουν τα δύο κριτήρια που ο ίδιος έχει θέσει: Από τη μία, να έχει τον απόλυτο έλεγχο στα πρόσωπα που θα εκλεγούν και από την άλλη τα πρόσωπα στα οποία ασκεί τον απόλυτο έλεγχο, να έχουν πιθανότητες να εκλεγούν!

Όπως άλλωστε έδειξαν και τα πρόσφατα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, κάποιος που χαίρει της εκτίμησης του Μητσοτάκη, το πιθανότερο είναι να μην χαίρει καμμιάς εκτιμήσεις από τον ελληνικό λαό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This