Ο Μητσοτάκης καθορίζει χωρίς αντίπαλο την εξωτερική πολιτική

ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, είτε από πρόθεση είτε από άγνοια ή αδιαφορία, έχουν αφήσει ελεύθερη την κυβέρνηση να εμπλέκει επικίνδυνα σε βάθος χρόνου τη χώρα στους στρατηγικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ

Must Read

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να κάνουν τον μεγαλύτερο ντόρο, κατακεραύνωσαν εντός και εκτός Βουλής την κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και την κατηγόρησαν για μονομερή στάση υπέρ του Ισραήλ, με αφορμή την ελληνική αποχή στο ψήφισμα του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

Σε κάθε περίπτωση, η απόπειρα «κοινής εμφάνισης» των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με μοχλό την κυβερνητική στάση απέναντι στους Παλαιστινίους, είναι εκ των πραγμάτων πρόχειρη και επιφανειακή, χωρίς να λαμβάνει υπόψη (από άγνοια ή μετρημένους υπολογισμούς) τα σοβαρότερα ατοπήματα που έχει ήδη διαπράξει η κυβέρνηση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Η κυβέρνηση δεν ψήφισε το ΜΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟ ψήφισμα του ΟΗΕ για τη Γάζα, διότι δεν καταδίκαζε καθαρά τη Χαμάς και δεν αναφερόταν σε αυτήν ως τρομοκρατική οργάνωση. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, στην πρώτη «κοινή» εμφάνισή τους, υπερέβαλαν στην κριτική τους προς την κυβέρνηση στο σημείο αυτό, ενώ είχαν απόλυτο δίκιο στην κριτική τους απέναντι στην επιλογή Μητσοτάκη να μη συναντηθεί, έστω για λόγους συμβολικούς, με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Αμπάς κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ, γεγονός που διαταράσσει τις ισορροπίες της ελληνικής πολιτικής στη Μέση Ανατολή.

Είναι όμως απορίας άξιο το γεγονός ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης έβαλαν φρένο στο σημείο αυτό στην κριτική τους απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης στην κρίση της Μέσης Ανατολής και, είτε από πρόθεση είτε από άγνοια ή από αδιαφορία, την έχουν αφήσει ελεύθερη να εμπλέκει σοβαρά και σε βάθος χρόνου τη χώρα στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ σε ολόκληρη την περιοχή της Μέσης Ανατολής συνολικά.

Και τούτο διότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να παραχωρήσει αβίαστα ελληνικό έδαφος (112 πτέρυγα Μάχης – Ελευσίνα) προς διευκόλυνση των αμερικανικών επιχειρησιακών σχεδιασμών, είτε για ανθρωπιστικούς λόγους είτε για στρατιωτικές επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κατάφωρα το Ελληνικό Σύνταγμα στο οποίο έχει ορκιστεί.

Κατάφορη παραβίαση του Συντάγματος

Οπως είναι γνωστό στους αναγνώστες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» και της «δημοκρατίας», το άρθρο 27, παρ. 2 του Συντάγματος αναφέρει καθαρά και ξάστερα: «Χωρίς νόμο που ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών δεν είναι δεκτή στην ελληνική επικράτεια ξένη στρατιωτική δύναμη, ούτε μπορεί να διαμένει σε αυτήν ή να περάσει μέσα από αυτήν».

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έσπευσε να παραχωρήσει αβίαστα ελληνικό έδαφος (112 πτέρυγα Μάχης – Ελευσίνα) προς διευκόλυνση των αμερικανικών επιχειρησιακών σχεδιασμών

Η κυβέρνηση, με την παραχώρηση του στρατιωτικού αεροδρομίου της Ελευσίνας προς διευκόλυνση των αμερικανικών επιχειρησιακών σχεδιασμών (την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου υπήρξε αδιάκοπη παρέλαση προσγείωσης και απογείωσης εννέα αμερικανικών μεταγωγικών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας), παραβίασε κατάφαρα το Σύνταγμα, διότι το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας δεν περιλαμβάνεται στις διευκολύνσεις στη διμερή Αμυντική Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ, ούτε υπάρχει διμερής ελληνοαμερικανική άσκηση σε εξέλιξη.

Γι’ αυτό και απαιτείται η παραχώρησή του να γίνει με νόμο και κύρωση από τη Βουλή. Η κυβέρνηση επέλεξε και αποφάσισε να μη φέρει κατεπειγόντως το θέμα στη Βουλή, θεωρώντας ότι η πρόταση θα υπερψηφιζόταν έτσι και αλλιώς. Επέλεξε δηλαδή να παραχωρήσει την Ελευσίνα κάτω από τη μύτη του ελληνικού Κοινοβουλίου, σίγουρη ότι κανείς δεν θα το πάρει χαμπάρι. Και είχε δίκιο.

Διότι, ακόμα και μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την «κυριακάτικη δημοκρατία», τα κόμματα της αντιπολίτευσης, και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα δεν έχουν αξιολογήσει την κατάσταση, που έτσι κι αλλιώς έχει φύγει από τα χέρια τους. Γι’ αυτόν τον λόγο η αντιπολίτευση, και κυρίως ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, είναι συνυπόλογη και συνυπεύθυνη με τη κυβέρνηση για τη στρατιωτική εμπλοκή της χώρας στη Μέση Ανατολή.

Για τη Ζουράφα δεν πρόκαμαν στην Κουμουνδούρου και στη Χαρ. Τρικούπη δεν κατάλαβαν

Οσο για τη βραχονησίδα Ζουράφα -που η Τουρκία εντάσσει στην τουρκική επικράτεια και εκτέλεσε κανονικά την άσκησή της μέχρι τις 2 Νοεμβρίου-, δεν έχει περάσει καλά στα ξεχαρβαλωμένα ραντάρ των μεγαλύτερων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που διαγκωνίζονται για το ποιο θα «φάει» πρώτο τον Κ. Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκαμε να διαβάσει για να καταλάβει και να αντιδράσει στο τι έγινε με τη Ζουράφα. Το δε ΠΑΣΟΚ, διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου στην προφορική τοποθέτησή του στη Βουλή, ούτε κατάλαβε τι έκαναν οι Τούρκοι στη Ζουράφα, ούτε κατάλαβε τι διάβαζε, με αποτέλεσμα να παρουσιάσει μια εικόνα διαφορετική από την πραγματική, βασιζόμενο προφανώς σε copy paste άλλα αντ’ άλλων ανακριβών δημοσιευμάτων, μεταγενέστερων της «κυριακάτικης δημοκρατίας», που έφερε επακριβώς το θέμα στη δημοσιότητα.

Εκτός των άλλων, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μας εξηγήσει πώς είναι δυνατόν οι Τούρκοι να κάνουν ναυτική άσκηση… με έκδοση ΝΟΤΑΜ. Εκτός κι αν, κατά το ΠΑΣΟΚ, η τουρκική άσκηση για τους πυραύλους S-400 έγινε με… υδροπλάνα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This