Αφιέρωμα στον Στέφανο Κασσελάκη έκαναν οι New York Times: Από την Αμερική στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο άρθρο αναφέρονται η τηλεοπτική προβολή και τα αρνητικά σχόλια

Must Read

Αφιέρωμα στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε σήμερα, την μέρα της κρίσιμης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ,  η ιστοσελίδα των New York Times, αναδεικνύοντας την πορεία του από την Αμερική και την Goldman Sachs στην Ελλάδα και την προεδρία του κόμματος.

Στο άρθρο η Ελληνίδα ανταποκρίτρια Νίκη Κατσαντώνη που το υπογράφει αναφέρει πως «ήταν άγνωστος μέχρι πριν από έξι μήνες» και «ήρθε από το πουθενά για να νικήσει μια πρώην υπουργό για το κορυφαίο αξίωμα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Η διαδρομή 

Σχετικά με την διαδρομή του η αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει πως  ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν έμπορος της Goldman Sachs και πριν 10 χρόνια κατηγορούσε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Κασσελάκης έζησε για 20 χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μεταξύ άλλων στο Μαϊάμι και τη Νέα Υόρκη, πριν εισβάλει στην πολιτική ζωή της πατρίδας του. Είναι ο πρώτος ανοιχτά γκέι αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα και πρόσφατα παντρεύτηκε τον επί μακρόν σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπεθ, έναν Αμερικάνο νοσοκόμο στα επείγοντα στο Μπρούκλιν, ενώ πιέζει για τη νομιμοποίηση του γάμου ομοφυλόφιλων στην Ελλάδα» αναφέρει το κείμενο.

Το άρθρο δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην έντονη προβολή από τα τηλεοπτικά δίκτυα της Ελλάδας που περιλαμβάνουν την προσωπική του ζωή ακόμα και το γυμναστήριο που πηγαίνει.

«Τα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια τον έχουν καλύψει δείχνοντας τις εκδρομές του στο γυμναστήριο με τον σύντροφό του και τις βόλτες του ζευγαριού με τον σκύλο τους, τη Farlie, όσο και τις πολιτικές του ομιλίες. Τα δαχτυλίδια Cartier των νεόνυμφων ήταν το επίκεντρο πρόσφατης συζήτησης επίσης. Αλλά η εμμονή με την προσωπική ζωή του κ. Κασσελάκη έχει ενοχλήσει τους φανατικούς κομματικούς».

Η Νίκη Κατσαντώνη τονίζει πως «ο σεξουαλικός προσανατολισμός του κ. Κασσελάκη έγινε σημείο συζήτησης σε μια κοινωνία που παραμένει μια από τις πιο κοινωνικά συντηρητικές της Ευρώπης» και σημειώνει πως υπήρξε έκφραση οργής όταν εκδήλωσε την επιθυμία του να αποκτήσει δύο γιους μέσω παρένθετης μητρότητας αλλά και ομοφοβικά σχόλια από ένα δήμαρχο (τον Αχιλλέα Μπέο) που τώρα αποτελεί αντικείμενο έρευνας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Η προεδρία 

Σχετικά με την κατάκτηση της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο επισημαίνει πως αυτό συνέβη μετά από μια «επιδέξια» καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ έπαιξε ρόλο η ιδιότητά του ως πρώην έμπορος της Goldman Sachs, το ότι είναι ομοφυλόφιλος πολιτικός, αλλά και η εμφάνισή του σαν σταρ του κινηματογράφου.

Καταλήγοντας το άρθρο αναφέρει πως «αρκετοί εξακολουθούν να αναρωτιούνται τι πρεσβεύει, προφανώς μπερδεμένοι από το τραπεζικό του υπόβαθρο και το γεγονός ότι υποστηρίζεται τόσο από στενούς συνεργάτες του προκατόχου του Αλέξη Τσίπρα όσο και από δυσαρεστημένους υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι πρόθυμοι για αλλαγή».

Δείτε επίσης:

Μπαίνει σήμερα η «σφραγίδα» στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ – Οι παραιτήσεις, οι διαγραφές και τα διασταυρούμενα πυρά

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This