Την Τετάρτη η συζήτηση περί Εξεταστικής για τα Τέμπη – Προανακριτική από ΣΥΡΙΖΑ για την «αμαρτωλή» 717

«Στρίβειν διά της Εξεταστικής που θα καταλήγει στην περίεργη σύμπραξη ΝΔ - ΚΚΕ»

Must Read

Το αίτημα του ΚΚΕ για την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής αναφορικά με το έγκλημα στα Τέμπη αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα καταθέσει αίτημα για Προανακριτική που αφορά στην αποκαλούμενη «αμαρτωλή» σύμβαση 717.

Στις 10 το πρωί θα ξεκινήσει η συζήτηση, από την οποία θα απόσχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλούμενος την διάκριση των εξουσιών. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Μάκης Βορίδης.

Υπέρ αναμένεται να ταχθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες και Πλεύση Ελευθερίας ενώ θα καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ. Αίνιγμα αποτελεί η στάση της Νίκης.

Σε δεύτερο χρόνο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα σύγκλησης Προανακριτικής για την διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών.

Τι αναφέρει η Κουμουνδούρου

«Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν θα ξεχάσει. Όλα στο φως» επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη και υπογραμμίζουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση καταθέτει αίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για την σύμβαση 717/2014 και την επέκτασή της, για την εγκληματική σύγκρουση των τρένων και τον τραγικό θάνατο 57 συνανθρώπων μας.

«Όποιος είναι πράγματι νομικά, πολιτικά και ηθικά άμεμπτος δεν φοβάται την αλήθεια και κοιτά στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων και τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί παρά να ακολουθήσει αυτό, τον δρόμο. Όποιος, αντιθέτως, θέλει να θολώσει τα νερά για να θολώσει μαζί και την αλήθεια και τις πραγματικές ευθύνε, τότε προσφεύγει στο «στρίβειν διά της Εξεταστικής», η οποία θα ξεκινά από το 1997 και θα καταλήγει στην περίεργη σύμπραξη ΝΔ-ΚΚΕ…» σημειώνουν οι ίδιες και προσθέτουν:

«Όταν η Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή, που έχει κάνει έρευνα για ένα χρόνο μελετώντας την προηγουμένως σχηματισθείσα δικογραφία για την σύμβαση 717/2014 που είχε μπει στο αρχείο, κατέληξε στο πόρισμά της που έχει έρθει στην Βουλή από 10-7-2023 να μιλά για συγκεκριμένες ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και μάλιστα για τον κ. Κωνσταντίνο Αχ. Καραμανλή για σοβαρές ενδείξεις ευθυνών για κακουργηματική απιστία, το να μιλάμε για Εξεταστική Επιτροπή συνιστά περιφρόνηση των συγκεκριμένων ευρημάτων της Ευρωπαϊκής Εισαγγελικής Αρχής και κατακριτέα απόφαση που οδηγεί εκ των πραγμάτων στην συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών της τραγωδίας».

Από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζουν ότι θα επιμείνουν «μέχρι τέλους στην ανάγκη πλήρους διερεύνησης των πραγματικών αιτιών της σύγκρουσης των τρένων και της απόδοσης ευθυνών. Το οφείλουμε στην μνήμη των θυμάτων. Το οφείλουμε στους τραυματίες και τους διασωθέντες που ζουν με τον εφιάλτη της δραματικής ανάμνησης. Το οφείλουμε στους συγγενείς των θυμάτων. Το οφείλουμε σε όλους τους Έλληνες πολίτες που απαιτούν Δικαιοσύνη. Δεν ανεχόμαστε την χυδαιότητα και την απανθρωπιά του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Η επίκληση της εκλογικής νίκης της ΝΔ δεν αποτελεί πλυντήριο ενόχων και αλαζόνων. Κανείς δεν ξεχνά, κανείς δεν θα ξεχάσει. Όλα στο φως».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This