Ο Μητσοτάκης γυρίζει την πλάτη στους ελεύθερους επαγγελματίες και κάνει «καραμέλα» το 41%

Ούτε βήμα πίσω ο Μητσοτάκης για την φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες

Must Read

Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το φορολογικό νομοσχέδιο που «τελειώνει» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, παρά την οργή και τις έντονες αντιδράσεις των ελεύθερων επαγγελματιών για τη φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα, που τους δίνει όπως καταγγέλλουν τη «χαριστική βολή».

Μιλώντας στην στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επιδόματα-ψίχουλα που ετοιμάζεται πάλι να μοιράσει στους πολίτες την ώρα που η ακρίβεια μαίνεται ανεξέλεγκτη. Αναφερόμενους στους ελεύθερους επαγγελματίες που αντιδρούν για το νέο νομοσχέδιο, ο Μητσοτάκης, τους απαντά ότι είναι… «πιο δίκαιο σύστημα φορολόγησης» επειδή το 50% των ελεύθερων επαγγελματιών να δηλώνει μηδενικό εισόδημα και ότι σε κάποιες περιπτώσεις, εμφανίζονται οι εργοδότες με μικρότερο εισόδημα από τους εργαζόμενους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «είναι μία παρέμβαση δίκαιη, ευθυγραμμισμένη με τον πολιτικό μας λόγο. Μία παρέμβαση τολμηρή μεταρρυθμιστική, από την οποία δεν θα υποχωρήσουμε. Θα την κάνουμε πράξη» είπε ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, δήλωσε ότι…. πρέπει να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στο νομοσχέδιο: «Ενδεχομένως να υπάρχουν κενά στο νομοσχέδιο, αγαπητέ μου υπουργέ. Πρέπει να καλυφθούν, όμως η κεντρική στόχευση της πρωτοβουλίας δεν θα αλλάξει».

Με αλαζονικό ύφος, ο πρωθυπουργός μίλησε για… τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα ξεβολέψουν κάποιους, την ώρα που οι ελεύθεροι επαγγελματίες «βλέπουν» να μπαίνουν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους: «Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουμε τολμηρές μεταρρυθμίσεις που ίσως και ξεβολέψουν κάποιους. Αν υπάρχει κόστος αυτή η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να το αναλάβει» δήλωσε.

Με το 41% στα χείλη υπερασπίζεται τα επιδόματα και τα pass

Φυσικά, έχοντας κάνει «καραμέλα» το ποσοστό των βουλευτικών εκλογών, ο Μητσοτάκης δήλωσε: «Το 41% δεν είναι άλλοθι για λάθη, είναι εντολή για αποτέλεσμα» είπε και πρόσθεσε με νόημα: «Άλλωστε το κοντέρ μηδενίστηκε».

Παράλληλα, χαρακτήρισε άδικη την κριτική κριτική περί επιδοματικής πολιτικής, ισχυριζόμενος ότι το εισόδημα των πολιτών ενισχύεται σταθερά με μόνιμα μέτρα. Αφού αναφέρθηκε σε όλα τα pass και τα επιδόματα, ο πρωθυπουργός μίλησε για επιλογές της κυβέρνησης που έχουν… κοινωνικό χαρακτήρα, και δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να ανακουφίσει τους Έλληνες πολίτες.

Ειρωνείες για ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα όσα γίνονται στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας με ειρωνεία: «Βλέπετε τα αδιέξοδα της άλλης πολιτικής όχθης. Στο ΣΥΡΙΖΑ μαλώνουν αν ο αρχηγός τους είναι Τραμπ ή Πέπε Γκρίλο. Διαφωνούν για το διαβόητο μαξιλάρι. Παίζουν μαξιλαροπόλεμο τώρα. Κρύβουν ότι αυτό το μαξιλάρι επινοήθηκε για να αποκοιμίσει την κοινή γνώμη. Τι ήταν το περίφημο μαξιλάρι; Δεν ήταν παρά το ενεχυρο των δανειστών λόγω της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ, ο ίδιος το χαρακτήρισε ως… σάπιο φρούτο: «Το ΠΑΣΟΚ-είπε- έχει μηδενιστικό λόγο προσδοκώντας να πάρει τη δεύτερη θέση, αγνοώντας ότι η αρνητική πολιτική που μιμούνται δεν είναι ώριμο φρούτο αλλά σάπιο φρούτο, με ξεπερασμένα συνθήματα».

Δείτε επίσης:

Έξαλλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες: «Η κυβέρνηση αντί να μας στηρίξει, μας δίνει τη χαριστική βολή»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This