Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Γεραπετρίτης-Θεοδωρικάκος: Κάτι έχουν στο νου τους για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Υπόθεση Μητσοτάκη» χαρακτήρισαν επί της ουσίας το ζήτημα της επιλογής του προσώπου για την Προεδρία της Δημοκρατίας δύο κορυφαίοι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας.

Τόσο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος τοποθετήθηκαν στη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον επόμενο ΠτΔ, έδωσαν το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης και απάντησαν σε βουλευτές που το τελευταίο διάστημα αναφέρονται στα πρόσωπα που θα ήθελαν να δουν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Δείτε επίσης: Δήλωση 80χρονου: Ο Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει να διοριστώ διοικητής σε νοσοκομείο (video)

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι τα πολιτικά χαρακτηριστικά του επόμενου Προέδρου έχουν να κάνουν όχι τόσο με την πολιτική του ταυτότητα όσο με την απήχηση στην κοινωνία και τις συσπειρωτικές τάσεις στα εθνικά θέματα, και εξέφρασε την ελπίδα για συναίνεση μεγαλύτερη των 180 ψήφων.

Από την πλευρά του ο κ. Θεοδωρικάκος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το πρόσωπο που θα προτείνει ο πρωθυπουργός για τη θέση του ΠτΔ θα τύχει ευρείας αποδοχής, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να έχει κανείς αμφιβολία ότι το πρόσωπο που θα φέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τύχει της έγκρισης της ευρείας πλειοψηφίας.

Τόση σιγουριά πάντως για τα χαρακτηριστικά του προσώπου και για την αποδοχή του από ένα κομμάτι της Βουλής αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των εδράνων της Ν.Δ. δείχνει ότι κάτι πολύ συγκεκριμένο έχουν στον νου τους στο Μαξίμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ