«Πρόχειρη και αντιεπιστημονική επιλογή» η υπαγωγή στην Πολιτική Προστασία – Στο πλευρό του Εθνικού Αστεροσκοπείου ο Κασσελάκης

Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ: «Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» 

Must Read

Την αντίθεσή του στην υπαγωγή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Πολιτική Προστασία, όπως μεθοδεύει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προσπάθειά της να σιγήσει όλες τις φωνές που την εκθέτουν, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, στη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον διευθυντή και πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Μανώλη Πλειώνη.

Ο κ. Πλειώνης ενημέρωσε τον κ.Κασσελάκη για το σχέδιο μεταφοράς της εποπτείας του ΕΕΑ στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, ενώ μετά το τέλος της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε:

«Η μεταφορά του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, που επιδιώκει η κυβέρνηση, είναι σε πλήρη αντίθεση με τον ερευνητικό χαρακτήρα και με το ρόλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου.

Είναι μία πρόχειρη και αντιεπιστημονική επιλογή που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στο ιδιαιτέρως σημαντικό ερευνητικό έργο του Αστεροσκοπείου, το οποίο αναγνωρίζεται διεθνώς και διαχρονικά. Δεν έχει επίσης καμία λογική βάση εφόσον το αντικείμενο της έρευνας που εκπονεί το Εθνικό Αστεροσκοπείο έχει πολύ μικρή σχέση με τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Η πολιτεία μπορεί (και μπορούσε) άλλωστε να προχωρήσει στην αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου του Εθνικού Αστεροσκοπείου στην πολιτική προστασία μέσω μνημονίου συνεργασίας, κάτι που είχε προτείνει και ο ίδιος ο ερευνητικός φορέας. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη για το Εθνικό Αστεροσκοπείο να παραμείνει στην αρμοδιότητα και ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Καινοτομίας για να διασφαλιστεί η συνέχιση του υψηλής ποιότητας ερευνητικού του έργου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίζει να υποστηρίζει το ερευνητικό έργο και τα ερευνητικά κέντρα μέσα και έξω από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, με στόχο την αναβάθμιση της έρευνας και των ερευνητών και την αξιοποίηση των πολύτιμων επιστημονικών δεδομένων για την κοινωνία, την πολιτεία αλλά και την οικονομία. Η ανεξαρτησία της έρευνας και της επιστημονικής γνώσης και η στήριξή τους είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτες αρχές».

Σε συνέχεια της σημερινής επίσκεψης, ο Σωκράτης Φάμελλος την Πέμπτη στις 13:00 θα συναντήσει εκπροσώπους των εργαζομένων στην έρευνα και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο.

Συγκεκριμένα, θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων-Ιδρυμάτων (ΠΟΕΕΚ-Ι), το Συλλόγου Ερευνητών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΣΕΕΕΑ) και το Σύλλογο Εργαζομένων Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ).

Στη συνάντηση θα συμμετέχει ακόμη ο Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Συμεών Κεδίκογλου.

Πολιτική Γραμματεία: «Το συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του» 

«Το Συνέδριο πρέπει να γίνει στην ώρα του», ανέφερε νωρίτερα το απόγευμα στην τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με κομματικές πηγές, ενώ εισηγήθηκε να προχωρήσει η υλοποίηση των περιφερειακών συνεδρίων, όπως και η συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καθώς και ο σχεδιασμός της διπλής καμπάνιας για τη στέγαση και την ακρίβεια.

Κατά τις ίδιες πηγές, όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αναπληρωτής Γραμματέας του κόμματος ενημέρωσε ότι «οι αποχωρήσεις δεν θα φτάσουν ούτε τα 3.000 μέλη. Από την ροή των παραιτήσεων κρίνουμε ότι δύσκολα θα ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός, ενώ στις Νομαρχιακές Επιτροπές φαίνεται ότι στην συντριπτική πλειονότητά τους δεν υπάρχουν (κατά μέσο όρο) πάνω από 5 αποχωρήσεις. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που ήταν εξ αρχής αναμενόμενες».

«Συντροφικότητα, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα, αποτελεσματικότητα», ανέφεραν οι ίδιες πηγές μεταφέροντας το κλίμα από τη συνεδρίαση, όπως αποτυπώθηκε στις τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος και των μελών της ΠΓ.

Συμπλήρωναν ότι «πρώτος μεταξύ ίσων», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τις εργασίες της ΠΓ χαρακτηρίζοντας την σημερινή συνεδρίαση περισσότερο ως ανοιχτή συζήτηση ενός άτυπου πολιτικού κέντρου, καθώς την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν προσωπικές συναντήσεις με τα μέλη για τις χρεώσεις τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This