Συνάντηση Φάμελλου με ερευνητές του Εθνικού Αστεροσκοπείου: «Ο Μητσοτάκης επιτίθεται στους επιστήμoνες»

«Yλοποιεί ένα πρόχειρο, αντιεπιστημονικό σχέδιο που είναι σε αντίθεση με τις ανάγκες της έρευνας στη χώρα μας»

Must Read

Ο αγώνας των ερευνητών και του προσωπικού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις για την υπαγωγή του στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας συνεχίζεται. Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του ερευνητικού ιδρύματος επέδωσε ψήφισμα στον Βασίλη Κικίλια, με το οποίο υπερτονίζουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ερευνητικών Κέντρων-Ιδρυμάτων (ΠΟΕΕΚ-Ι), του Συλλόγου Ερευνητών Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΣΕΕΕΑ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ).

«Η μεταφορά της εποπτείας του Εθνικού Αστεροσκοπείου από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας είναι μια πολύ αρνητική εξέλιξη. Αυτό επιβεβαιώνεται και από την καθολική αντίδραση των φορέων ακόμη και από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους και από Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού, όπως μας επιβεβαίωσαν και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην έρευνα» επισήμανε ο Σωκράτης Φάμελλος και υπογράμμισε:

«Αυτό αποδεικνύει και ότι ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί ένα πρόχειρο, αντιεπιστημονικό σχέδιο που είναι σε αντίθεση με τις ανάγκες της έρευνας στη χώρα μας. Η κυβερνητική αυτή επιλογή αποσπά την έρευνα από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας, που κατά τη δική μας γνώμη θα έπρεπε να υπάγεται στο Υπουργείο Παιδείας, και παράλληλα δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στο ερευνητικό έργο του Εθνικού Αστεροσκοπείου μιας και το 85% αυτού του έργου δεν έχει ουδεμία σχέση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας».

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για μία απόφαση που αποκαλύπτει την προσπάθεια φίμωσης των επιστημόνων και των ερευνητών. Ειδικά μετά την αποκάλυψη ότι οι επιστήμονες είχαν ενημερώσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας Daniel, είχαν προειδοποιήσει για τα ακραία κλιματικά φαινόμενα στη Θεσσαλία Είχε προηγηθεί άλλη μία επίθεση της κυβέρνησης στους επιστήμονες για τα επιστημονικά και μετεωρολογικά στοιχεία των πολύ μεγάλων πυρκαγιών το περασμένο καλοκαίρι» κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This