Γαλλία και Γερμανία εγκαλεί η Έλενα Κουντουρά για την μη ποινικοποίηση του βιασμού στην ΕΕ

Η υπό διαπραγμάτευση κοινοτική Οδηγία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών δυναμιτίζεται

Must Read

Την άρνηση Γαλλίας και Γερμανἰας να αναγνωρίσουν νομικά ότι το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός στηλιτεύει η Έλενα Κουντουρά, κατηγορώντας τες όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για την μη ποινικοποίησή του. Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι η υπό διαπραγμάτευση κοινοτική Οδηγία για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας δυναμιτίζεται με την άρνηση κρατών μελών να συναινέσουν.

Το Ευρωκοινοβούλιο έχει ξεκάθαρη θέση, σύμφωνα με την οποία σεξουαλική πράξη χωρίς συναίνεση είναι βιασμός, και ότι μόνο το «Ναι» σημαίνει «Ναι». Απαιτείται, δε, ο κοινός ορισμός και minimum ποινές σε όλη την ΕΕ, προκειμένου το μη συναινετικό σεξ να ορίζεται και να τιμωρείται το ίδιο σε κάθε χώρα μέλος.

«Η νέα ευρωπαϊκή Οδηγία δεν θα είναι ολοκληρωμένη εάν δεν συμπεριλαμβάνει επαρκώς την ποινικοποίηση του βιασμού, ένα έγκλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με μηδενική ανοχή» υπερτόνισε η κ. Κουντουρά και κάλεσε τις εθνικές κυβερνήσεις, οι οποίες αντιδρούν με αβάσιμους νομικά και πρακτικά ισχυρισμούς, να άρουν την διαφωνία τους.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει υποχρέωση και ευθύνη να προστατεύσει ισότιμα όλους τους πολίτες της και να ανταπεξέλθει στον κρίσιμο ρόλο της να διαφυλάξει τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Θα αγωνιστούμε σθεναρά για να υπερισχύσει η προοδευτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέναντι σε αβάσιμα επιχειρήματα ενός μπλοκ ορισμένων μόνο Κρατών Μελών του Συμβουλίου, τα οποία βάζουν εμπόδια στην ποινικοποίηση εγκλημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πιέζουμε για να υπάρξει ισχυρή πολιτική βούληση, η οποία να αποτυπωθεί στην ποινικοποίηση του βιασμού με βάση τη συναίνεση, για την τιμωρία των δραστών, την αποτροπή τέλεσης αυτών των εγκλημάτων και για εξασφαλίσουμε ότι θα θεσμοθετηθεί η μέγιστη προστασία του δικαιώματος σε μια ζωή χωρίς βία» υπογράμμισε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This