Βρε, πρεμούρα που την έχει ο Άδωνις! Μέχρι κομματική πειθαρχία ζήτησε για το θέμα του Προέδρου

Must Read

Συνεχίζεται η προεδρολογία στην κυβέρνηση, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, να ζητά, με χθεσινή παρέμβασή του, «κομματική πειθαρχία» στη Ν.Δ. για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο να μην μπορεί να κρύψει την αγωνία του και για την τύχη του Αντώνη Σαμαρά, ιδίως μετά το πρόσφατο «άδειασμά» του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το να λέει κάθε βουλευτής από ένα όνομα για Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει ζημιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της χώρας, έχει την εμπιστοσύνη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ας τον αφήσουμε να αποφασίσει» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, την ώρα που αρκετά «γαλάζια» στελέχη έχουν ήδη τοποθετηθεί υπέρ κάποιου προσώπου όσον αφορά τον επόμενο Πρόεδρο.

Δείτε επίσης: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκλεισε» οριστικά στον Αντώνη Σαμαρά την… πόρτα του Προεδρικού

Για το θέμα ερωτήθηκε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. «Η συναίνεση γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν επιβάλλεται από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και από συσχετισμούς μιας συγκεκριμένης Βουλής. Επιβάλλεται από το ίδιο το Σύνταγμα. Και γι’ αυτόν τον λόγο δεν θα πρέπει να ψάξετε σε εμάς ανθρώπους που δεν επιδιώκουν τη συναίνεση, αλλά μάλλον σε άλλα κόμματα» τόνισε.

Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 2014, ότι «θα τορπίλιζε με κάθε τρόπο την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας που ήταν να γίνει το 2015, προκειμένου να σύρει τη χώρα σε εκλογές». Ο κ. Πέτσας αναφερόμενος στη συνταγματική αναθεώρηση μίλησε για «μεγάλα επιτεύγματα» αυτής, όπως η απεμπλοκή της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, «καθώς θα ενισχύσει τη σταθερότητα στο πολιτικό μας σύστημα και θα αναβαθμίσει το συναινετικό πνεύμα, αν θέλετε, κατά την επιλογή προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This