Παύλος Γερουλάνος: «Σκοτώνετε την επιχείρηση, αντί να αλλάξετε το κράτος»

Must Read

«Δεν θυμάμαι, άλλη φορά, το πολιτικό σύστημα να έχει υπηρετήσει μια ιδέα με τόσο πάθος και συνέπεια, όσο το τέλος τού ελεύθερου επαγγελματία και τής μικρής επιχείρησης» τόνισε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση για το φορολογικό Νομοσχέδιο, ο Βουλευτής Α’ Αθήνας με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος, και συνέχισε: «Διότι, την εποχή που αναπτύχθηκε η ιδέα ότι η μικρή επιχείρηση πρέπει να πεθάνει επειδή δεν είναι ανταγωνιστική, αναπτύχθηκε και η πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματολογία ότι «πρέπει να πεθάνει και διότι φοροδιαφεύγει».

«Τα δύο αυτά επιχειρήματα, τής φοροδιαφυγής και τής μη ανταγωνιστικότητας, τριάντα χρόνια μετά, πήραν απτή πολιτική σάρκα και οστά στο σχέδιο Πισσαρίδη. Και έτσι, ο στόχος για το κλείσιμο των επιχειρήσεων αυτών, έγινε επίσημη πολιτική της Κυβέρνησης. Οι πρόεδροι τής ΓΣΕΒΕΕ, τού ΕΒΕΑ, τού Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και άλλων φορέων που εκπροσωπούν μικρές και ατομικές επιχειρήσεις, περιέγραψαν προχθές την ίδια πολιτική στην πράξη» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους το Νομοσχέδιο οδηγεί τις μικρές επιχειρήσεις στο κλείσιμο, ο Παύλος Γερουλάνος, είπε διερωτώμενος: «Πώς οδηγεί μικρές επιχειρήσεις να κλείσουν; Φορολογεί το επάγγελμα και όχι το εισόδημα, και φορολογεί το εισόδημα που φαντάζεται ότι υπάρχει, αλλά δεν ξέρει αν υπάρχει, ενώ δεν φορολογεί πλούτο που γνωρίζει ότι υπάρχει».

Απευθυνόμενος στην Κυβέρνηση, ο Υπεύθυνος ΚτΕ Οικονομίας τού κόμματος ανέφερε: «Ευθύνη τής Κυβέρνησης είναι να μαζεύει φόρους. Πουθενά στον κόσμο δεν επαφίεται η συλλογή των φόρων στην καλή διάθεση τού φορολογούμενου να αποχωριστεί τα χρήματα που έβγαλε με τη δουλειά του. Αν κάποιος εδώ χάνει καθημερινά τη μάχη, είναι το κράτος» καλώντας την να προβεί σε ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής: «Εσείς δεν περηφανεύεστε ότι η μεγάλη σας μεταρρύθμιση είναι η ψηφιοποίηση; Κάντε διασταύρωση στοιχείων και θα δείτε αμέσως ποιος βγάζει λιγότερα από τους υπαλλήλους του» και συνέχισε: «Έτσι δουλεύει ένα κράτος που… δουλεύει. Και που σέβεται τη σχέση του και με τον πολίτη και με τους φόρους».

Στη συνέχεια, ο κ. Γερουλάνος, εξήγησε ότι μία μικρή και μονοπρόσωπη εταιρεία «όχι μόνο μπορεί να είναι ανταγωνιστική, αλλά μπορεί να διαπρέψει» φέρνοντας το παράδειγμα του ξεναγού, που πλέον, με τις νέες τεχνολογίες έχει όλα τα μέσα για να μπορέσει να απευθυνθεί σε παγκόσμιο επίπεδο και διερωτήθηκε γιατί η Κυβέρνηση έχει αγωνία να τους εισάγει σε ένα «μεγάλο σχήμα». «Εσείς δεν είσαστε που πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος έχει δικαίωμα να ορίζει το ωράριό του, πόσο θα δουλεύει, τι εισόδημα θέλει και μπορεί να βγάζει; Από τη μια, δίνετε τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να υπογράφουν προσωπικές συμβάσεις ευέλικτου ωραρίου και από την άλλη θέλετε να μαντρώσετε όλους αυτούς που θέλουν και μπορούν να το έχουν φυσιολογικά».

Ο Βουλευτής Α’ Αθήνας, τόνισε, πως το Νομοσχέδιο: «Για μια ακόμα φορά, αυτό το Νομοσχέδιο ζητάει να αλλάξουμε εμείς, επειδή εσείς αποτύχατε να αλλάξετε το κράτος» και κάλεσε την Κυβέρνηση να αλλάξει νοοτροπία στον τρόπο με τον οποία βλέπει να πράγματα.

«Πάρτε το λοιπόν αλλιώς: Βεβαιωθείτε ότι τηρούνται οι κανόνες. Βεβαιωθείτε ότι πληρώνονται οι φόροι και ότι ο κόσμος βρίσκει το δίκιο του απέναντι στο κράτος. Βεβαιωθείτε ότι τα «μεγάλα σχήματα» δεν θα γίνουν μονοπωλιακά, διότι αυτό κάνει κακό και στην κοινωνία και στην οικονομία. Αυτή είναι η δουλειά σας. Και από εκεί και πέρα βοηθήστε τους να διαπρέψουν. Όχι διότι είναι μεγάλες ή μικρές. Όχι διότι στα μάτια σας έχουν ή δεν έχουν προοπτική. Αλλά επειδή είναι ελληνικές και τις θέλουμε ελληνικές. Αυτή είναι εδώ η δουλειά μας και εσείς συμπεριφέρεστε σαν να το έχετε ξεχάσει».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This