Την εξαίρεση Πλεύρη από την Εξεταστική για τα Τέμπη ζητούν με εξώδικο οι συγγενείς των θυμάτων

Must Read

Να εξαιρεθούν από την Εξεταστική Επιτροπή για το «έγκλημα» στα Τέμπη ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η πρώην υφυπουργός Ζωή Ράπτη, ζητούν με εξώδικο που έστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα οι συγγενείς των θυμάτων.

Ο λόγος είναι ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη σιδηροδρομική τραγωδία κατέθεσαν συμπληρωματική έγκληση για αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος, μετά από το τσιμέντωμα και την άρον άρον απομάκρυνση των βαγονιών του μοιραίου τρένου.

Υπενθυμίζεται ότι για τον ίδιο λόγο εγκαλούνται ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος όπως και στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τους συγγενείς τωνθυμάτων: «Ο κ. Πλεύρης είναι υπόλογος των παραπάνω τόσο σύμφωνα με την έγκληση που προαναφέρθηκε όσο και σύμφωνα με το κείμενο της από 30.9.2023 μηνύσεως – εγκλήσεως ενώπιον της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας με αριθμό κατάθεσης Ε2023/290/30.8.2023, που επίσης Σας έχει διαβιβαστεί, καθώς και σε αυτή μηνύεται κάθε υπεύθυνος για την προσπάθεια συγκάλυψης στοιχείων που αφορούν την διερεύνηση των αιτιών που οδήγησαν στην τραγωδία τουλάχιστον 57 θανάτων, ακαθόριστου έως σήμερα αριθμού αγνοουμένων και πολλαπλάσιων σοβαρών τραυματισμών στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών της 28.2.2023».

Όπως τονίζουν οι συγγενείς:  «ειδικά ως εισηγητής της πλειοψηφίας σαφώς λόγω της εμπλοκής του ως υπολόγου για τα παραπάνω αδικήματα δεν θα βοηθήσει στην διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών και όλων των πτυχών που σχετίζονται με αυτό, εκτός εάν το Κυβερνών Κόμμα αποφασίσει να λειτουργήσει απροσχημάτιστα και στα πλαίσια της Εξεταστικής Επιτροπής ως Οργάνωση με δομή και σκοπό την διάπραξη ποινικών αδικημάτων, οπότε έχει κάθε λόγο να τον διατηρήσει σε αυτή την θέση, δεδομένου άλλωστε ότι προφανώς με αυτή την αντίληψη “νομιμότητας” ενεργοποιήθηκε και ο κ. Αγοραστός, οπότε και ο κ. Πλεύρης έχει αποδείξει την δυνατότητά του να παράσχει πολύτιμες υπηρεσίες συγκάλυψης κατά τα προαναφερόμενα σχετικά με τις ομολογίες του (του κ. Αγοραστού)».

Την ίδια στιγμή, κάνουν λόγο για «δυσπιστία» αναφορικά με «την αμεροληψία τους» και τονίζουν ότι «θα πρέπει να εξαιρεθούν από την σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής», αφού το αντικείμενό της είναι «και το ποιος και γιατί κατάστρωσε και υλοποίησε το απροκάλυπτο σχέδιο αλλοίωσης στοιχείων, ιχνών και πειστηρίων στο χώρο του εγκλήματος που ομολόγησε ο κ. Αγοραστός και για το οποίο μάλιστα διατέθηκε ποσό άνω των 700.000 Ευρώ».

Όπως επισημαίνουν οι συγγενείς των θυμάτων: «Όλα λοιπόν όσα αλλοιώθηκαν θα μπορούσαν να αποκαλύψουν πτυχές του κυρίως εγκλήματος (κυρίως αίτια έκρηξης και φωτιάς) που ενδεχομένως θα μείνουν ανεξακρίβωτες και οι υπαίτιοι ατιμώρητοι. Γι’ αυτό οι υπεύθυνοι, όπως σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο κ. Πλεύρης και πιθανόν η κ. Ράπτη, ενοχοποιούνται για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της υπόθαλψης. Είναι επομένως άτοπο να αναμένουμε ότι συνεχίζοντας να μετέχουν στην σύνθεση της Επιτροπής θα συμβάλλουν στην συγκέντρωση στοιχείων που εκ των πραγμάτων θα τους ενοχοποιούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This