Εκτός της Εξεταστικής για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης μετά τη μήνυση των συγγενών

Τι υποστηρίζει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής

Must Read

Μέσω επιστολής που έστειλε στον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο Θάνος Πλεύρης έκανε γνωστό ότι αυτοεξαιρείται μετά την συμπληρωματική μηνυτήρια αναφορά των συγγενών των θυμάτων.

Στην επιστολή του ο Θάνος Πλεύρης υποστηρίζει ότι η έγκληση που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας «γίνεται προσχηματικά διότι υποβάλλεται ακριβώς πριν τη συζήτηση της αίτησης, ώστε να δημιουργήσει υποτιθέμενο λόγο εξαίρεσης».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι οι συγγενείς των ανθρώπων που βρήκαν φριχτό θάνατο στο μοιραίο τρένο, ζήτησαν με εξώδικο στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, να εξαιρεθούν ο πρώην υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η τότε υφυπουργός Ζωή Ράπτη, οι οποίοι συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη μετά από την οποία ακολούθησε το τσιμέντωμα και η απομάκρυνση των βαγονιών και τους οποίους κατηγορούν για αλλοίωση του χώρου του δυστυχήματος.

Όπως αναφέρει ο Θάνος Πλεύρης στην επιστολή του: «Δεδομένου ότι επιθυμώ να διαφυλάξω απόλυτα τη διαδικασία και το έργο της επιτροπής και σε καμία περίπτωση δε θέλω να υπάρξει η παραμικρή υπόνοια στην ελληνική κοινωνία αλλά πρωτίστως στους συγγενείς των θυμάτων και στους τραυματίες του δυστυχήματος τους οποίους σέβομαι απόλυτα, ότι η επιτροπή δε θα λειτουργήσει με πλήρη αμεροληψία, δηλώνω την αποχή μου από τα καθήκοντά μου ως μέλος της Επιτροπής, προκειμένου αυτή άμεσα και χωρίς να υπάρξει άλλη καθυστέρηση για διαδικαστικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της παραμένοντας στην διάθεσή τα για ό,τι χρειαστεί».

Δείτε εδώ την επιστολή

Δείτε επίσης:

Την εξαίρεση Πλεύρη από την Εξεταστική για τα Τέμπη ζητούν με εξώδικο οι συγγενείς των θυμάτων

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This