ΣΥΡΙΖΑ για ΔΥΠΑ: Άμεσες απαντήσεις για το θηριώδες έλλειμμα των 548 εκατ. ευρώ

«Πού οφείλονται οι πρωτόγνωρες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 2023 της Υπηρεσίας;»

Must Read

Tην ώρα που στην Βουλή συζητείται ο προϋπολογισμός του 2024 και το Ασφαλιστικό νομοσχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ φέρνει το θέμα της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και καταγγέλλει έλλειμμα μαμούθ 548.655.055 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε προϋπολογίσει πλεόνασμα 163.000.000 εκ. ευρώ.

Οι 4 τομεάρχες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσαν σχετική ερώτηση αναφέροντας απόκλιση που φτάνει 711.655.055 εκατ. ευρώ και τονίζουν πως «απαιτούνται άμεσες απαντήσεις» για την «τρύπα» στην ΔΥΠΑ.

Τα στοιχεία που καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ πιστοποιούνται από την απόφαση της 18ης τροποποίησης του προϋπολογισμού της ΔΥΠΑ 2023, η οποία έχει καταχωριστεί στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση

«Ερωτώνται οι αρμόδιοι κ.κ. Υπουργοί:

1. Πού οφείλεται το έλλειμμα που παρουσιάζεται;

2. Πού οφείλονται οι πρωτόγνωρες αστοχίες στην εκτέλεση του προϋπολογισμού 2023 της ΔΥΠΑ;

3. Σε τι ύψος ανέρχονται τα αποθεματικά της ΔΥΠΑ για να επαρκούν δύο συνεχείς χρονιές ελλειμμάτων,

4. Έχει καταβάλει ο ΕΦΚΑ τα οφειλόμενα για το 2023 προς τη ΔΥΠΑ και πόσο είναι η συνολική οφειλή του, συμπεριλαμβανομένων και όσων χρωστάει επί λειτουργίας του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας,

5. Ποιοι είναι οι λόγοι μειωμένης χρηματοδότησης των προγραμμάτων απασχόλησης της ΔΥΠΑ για το 2024, όπως τονίζεται στην σχετική έκθεση του Προϋπολογισμού;

6. Έχει συνυπολογιστεί στον προϋπολογισμό του 2024 της ΔΥΠΑ το ποσό που θα διατεθεί από τα αποθεματικά του ΟΕΚ για το στεγαστικό πρόγραμμα «ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ»;».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This