Aνθελληνικό ψήφισμα από Ε.Ε. με τις ευλογίες Βέμπερ και ΕΛΚ

Must Read

Eνα ανθελληνικό ψήφισμα υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο και μάλιστα με τις ευλογίες του Μάνφρεντ Βέμπερ και τις ψήφους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο οποίο ανήκει και η ΝΔ. Το ψήφισμα κατά της Ελλάδας που υιοθέτησε το Ευρωκοινοβούλιο αφορά τις επαναπροωθήσεις και τη βία κατά μεταναστών.

Οπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του Ευρωκοινοβουλίου, ουσιαστικά δέχεται όλες τις κατηγορίες που έχουν εκτοξευθεί για τις επαναπροωθήσεις ως βάσιμες και εκφράζεται «σοβαρή ανησυχία για τις σοβαρές και επίμονες καταγγελίες κατά των ελληνικών Αρχών σε σχέση με επαναπροωθήσεις και βία κατά μεταναστών».

Στο ψήφισμα υπάρχει αναφορά και στο ναυάγιο της Πύλου, καταδικαστικό για την Ελλάδα. Θα πρέπει να μας εξηγήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πώς είναι δυνατόν ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που θεωρείται προσωπικός του φίλος, να στηρίζει τη φυγή του Frontex από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, όσον αφορά την τραγωδία στα ανοιχτά της Πύλου στις 14 Ιουνίου 2023, στο ψήφισμα αναφέρεται ότι το Ευρωκοινοβούλιο αναμένει την πλήρη συνεργασία της Frontex στο πλαίσιο της έρευνας.

Στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου τονίζεται επίσης η ανάγκη για έναν λειτουργικό Ευρωπαϊκό Οργανισμό Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex) για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. Το συγκεκριμένο ψήφισμα, με το οποίο ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η έρευνα της ομάδας εργασίας για τον έλεγχο του Frontex, υιοθετήθηκε με 366 ψήφους υπέρ, 154 κατά και 15 αποχές.

Πάντως, είναι θετικό το γεγονός ότι κανένας Ελληνας ευρωβουλευτής δεν ψήφισε υπέρ της υιοθέτησης αυτού του ανθελληνικού ψηφίσματος, ούτε και αυτοί που κατά καιρούς έχουν σταθεί με δηλώσεις τους απέναντι στα συμφέροντα της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This