Ο Δένδιας επέβαλε πρόστιμο στους Γερμανούς για τα Leopard

Ο ΥΠΕΘΑ δικαίωσε τη «δημοκρατία» και προστάτευσε τους φορολογούμενους

Must Read

Δικαίωσε τα δημοσιεύματα της «δημοκρατίας» και προστάτευσε το συμφέρον των φορολογουμένων ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος, σε αντίθεση με τους δύο προκατόχους του Νίκο Παναγιωτόπουλο και Αλκιβιάδη Στεφανή, επέβαλε πρόστιμο ύψους 25.887.346,95 ευρώ στη γερμανική εταιρία Krauss-Maffei Wegmann (KMW), λόγω εκπρόθεσμης παράδοσης υλικών στο πλαίσιο της σύμβασης 016A/2003 για την προμήθεια των 170 αρμάτων μάχης Leopard 2HEL.

Συγκεκριμένα, ο Δένδιας, αποδεχόμενος τη γνωμοδότηση Νο 92/2022 της 13ης Οκτωβρίου 2022 της Κεντρικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής (ΚΓΕΠ), του αρμόδιου οργάνου της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), την κατέστησε εκτελεστή διοικητική πράξη. Με αυτό τον τρόπο, την ίδια ημέρα για την οποία ήταν προγραμματισμένη η έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο διαιτητικό δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) ενίσχυσε τη νομική θέση του Ελληνικού Δημοσίου.

Με επανειλημμένα δημοσιεύματά της η «δημοκρατία» είχε αναδείξει τους σημαντικούς κινδύνους που εγκυμονούσε για τους φορολογουμένους η μη αποδοχή της γνωμοδότησης που εισηγούνταν την επιβολή του προστίμου στην KMW. Με το πρόστιμο οριστικοποιούνται οι ρήτρες που είχαν επιβληθεί από το Ελληνικό Δημόσιο και βάσει των οποίων είχαν παρακρατηθεί περίπου 28.000.000 ευρώ από τις πληρωμές προς την εταιρία. Την καταβολή του ποσού αυτού πλέον των τόκων (συνολικά περισσότερα από 45.000.000 ευρώ) η γερμανική εταιρία είχε εγείρει ως απαίτηση στη διεθνή διαιτησία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This