Ποιες ελιές; Για το… Ελληνικό γινεται όλη η φασαρία

Εδώ και καιρό η κοινοπραξία πιέζει για να βρεθούν φθηνά εργατικά χέρια ανειδίκευτων

Must Read

Αμείλικτα ερωτήματα τίθενται γύρω από την τροπολογία Καιρίδη που έχει ανάψει φωτιές στη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στην κοινωνία.

Με δεδομένο πως η κυβέρνηση προεκλογικά δεν είχε θέσει ποτέ το ζήτημα της νομιμοποίησης των παράνομων μεταναστών αλλά και με δεδομένο πως ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε απορρίψει ένα τέτοιο σενάριο τον Σεπτέμβριο του 2023, τίθεται ευλόγως το εξής ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση φέρνει μια τροπολογία που δεδομένα θα τις προκαλέσει προβλήματα και επίσης δεδομένα θα προκαλέσει κοινωνικές αναταραχές.

Θέλει να εξυπηρετήσει, όπως λέει, τους αγρότες (ελαιοπαραγωγούς και άλλους) που δεν βρίσκουν εργατικά χέρια προκειμένου να βοηθηθεί η ύπαιθρος, ή θέλει να εξυπηρετήσει μεγάλα συμφέροντα που ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε κατασκευαστικά έργα;

Τις τελευταίες εβδομάδες οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να πιέζεται από τη LAMDA DEVELOPMENT που «τρέχει» το έργο του Ελληνικού δίνουν και παίρνουν στα πολιτικά γραφεία και στα δημοσιογραφικά πηγαδάκια. Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες, η κοινοπραξία ψάχνει εναγωνίως (και δεν βρίσκει) φθηνά εργατικά χέρια ανειδίκευτων και επιδίωκε την παρούσα τροπολογία, καθώς της λύνει τα χέρια.

Παράλληλα, έχει ζητήσει οι αλλοδαποί που θα πάρουν άδεια εργασίας να στεγαστούν σε ειδικές δομές κοντά στα εργοτάξια. Ο αριθμός των ανειδίκευτων εργατών που χρειάζεται η κοινοπραξία για να προχωρήσει στην οικοδόμηση του ελληνικού υπολογίζονται σε πάνω από 20.000.

Πολλαπλά τα ερωτήματα

Ο λαλίστατος υπουργός Εργασίας Αδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε το γεγονός πως η συγκεκριμένη ρύθμιση θα ευνοήσει και το έργο του Ελληνικού, τονίζοντας ωστόσο πως δεν αφορά μόνο αυτό.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και η κυβέρνηση οφείλει να δώσει ορισμένες απαντήσεις άμεσα:

  • Θα καλυφθούν οι θέσεις του Ελληνικού από μετανάστες και, αν ναι, με τι συνθήκες θα εργάζονται οι συγκεκριμένοι και κυρίως πού θα διαμένουν;
  • Υπάρχει σχέδιο ολοκληρωμένο ή η κυβέρνηση κινείται με μοναδικό άξονα την ικανοποίηση των επιχειρηματικών συμφερόντων, αδιαφορώντας για το κοινωνικό σύνολο;
  • Τελικά, οι νομιμοποιήσεις θα γίνουν για να βοηθηθεί ο αγροτικός κόσμος ή για να χτιστεί ο ουρανοξύστης του Ελληνικού;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This