Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγουμε νέους ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα!

Must Read

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε σήμερα τις εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας που έχει σαν στόχο και σύνθημα «το μέλλον αρχίζει τώρα»!

Πάντως στην έναρξη του Συνεδρίου η ΝΔ ήταν σύσσωμη εκεί:  Ο πρόεδρός της και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, οι βουλευτές, τα κορυφαία -και όχι μόνο- στελέχη, ο απερχόμενος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, αλλά και κάποια από τα πρόσωπα που μετρούν πολλές δεκαετίες στην πλάτη τους εντός της «γαλάζιας» παράταξης και έτυχαν θερμής υποδοχής από τους συνέδρους.

Ανάμεσά τους, η Αννα Ψαρούδα – Μπενάκη, ο Σταύρος Δήμας, ο Απόστολος Κράτσας, η Φάνη Πάλλη – Πετραλιά, ο Θόδωρος Κασσίμης, ο Κώστας Κιλτίδης, ο Αντώνης Φούσας και πολλοί άλλοι. Το κλίμα, πάντως, παρά τους χαιρετισμούς και τα χαμόγελα, ήταν γενικώς πιο υποτονικό σε σχέση με τα προηγούμενα συνέδρια, ίσως γιατί δεν είναι προεκλογική περίοδος, ενώ δεν υπάρχουν και ψηφοφορίες για κάποιο κομματικό όργανο.

Παρόντες, επίσης, ήταν ο -αντιπρόεδρος πλέον- της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, καθώς και πολλοί αυτοδιοικητικοί, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, με τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να κάθεται στην πρώτη σειρά των προσκεκλημένων.

Από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο σήμερα

Ο πρωθυπουργός με εκτενείς αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στη «σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης», περιέγραψε το πλαίσιο στο οποίο κινούνται το κόμμα και η κυβέρνηση, καθώς και το όραμά του για την Ελλάδα της επόμενης μέρας. Με εκτενείς αναφορές στη σύζευξη πολιτικού φιλελευθερισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, επικαλέστηκε αρκετές φορές τον ιδρυτή της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Καραμανλή, αλλά και τον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Η μεγάλη πολιτική αλλαγή, ανέφερε, «δεν θα μπορούσε να συντελεστεί αν η παράταξη δεν ακολουθούσε αυτό που πρότεινα από την πρώτη στιγμή που με εκλέξατε αρχηγό της: Να έχει άγκυρα την παράδοσή της. Πυξίδα της την πρόοδο. Και καύσιμα στο ταξίδι της την ανανέωση και την τολμηρή σκέψη» τόνισε.

Οπως είπε ο πρωθυπουργός, «το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά! Η Ν.Δ. είναι πάντα νέα και δημιουργικά ανήσυχη. Η αντίληψη που διαπνέει το κυβερνητικό έργο: Δεν ακολουθούμε ένα πρόγραμμα επειδή, απλώς, είναι τεχνοκρατικά άρτιο, αλλά γιατί υπηρετεί την Ελλάδα και τον Ελληνα. Οι αριθμοί έχουν σημασία μόνο αν σημαίνουν ανθρώπινη ευημερία. Και οι στόχοι δεν έχουν αξία αν δεν επιτυγχάνονται στο όνομα του κάθε πολίτη» σημείωσε.

Φάρος μας, η αλήθεια και η ειλικρίνεια

Ο πρωθυπουργός επισήμανε, ότι η χώρα έχει, σήμερα, την ισχυρότερη κυβέρνηση στην Ευρώπη και η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο, σε οργάνωση, κεντροδεξιό κόμμα. Το πρώτο που νίκησε τον λαϊκισμό.

«Φάρος μας, πρέπει να παραμείνει η αλήθεια και η ειλικρίνεια» είπε και συνέχισε: «Δεν θα κρύψουμε από τον λαό τις δυσκολίες που συναντάμε, ούτε και θα αρνηθούμε ολισθήματα.  Κάποια από τα τελευταία, μάλιστα, εγώ πρώτος θα αναγνωρίσω και θα σπεύσω να θεραπεύω. Από την άλλη, όμως, ποτέ δεν θα εξισώσουμε τις λίγες και μικρές αστοχίες του παρόντος με τα πολλά και μεγάλα εγκλήματα του παρελθόντος».

Η «Συμφωνία Αλήθειας» μετατρέπεται τώρα σε «Συμφωνία Δημιουργίας η οποία, καθημερινά θα δικαιώνεται από μία και μόνο λέξη: Αποτέλεσμα. Όχι, όμως, αποτέλεσμα για το αποτέλεσμα. Αλλά αποτέλεσμα για μια καλύτερη ζωή. Το μήνυμά μας θα είναι ένα: Νέοι ορίζοντες για μία νέα Ελλάδα! Νέες απαντήσεις από νέα μυαλά».

Θα βρουν απέναντί τους την Ελλάδα και την Ευρώπη

Για τα εθνικά μας θέματα ο πρωθυπουργός είπε: «Περιττεύει, νομίζω, να τονίσω τη σημασία της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα για τα εθνικά μας ζητήματα. Για την επιθετική στάση της Τουρκίας, τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, την προώθηση διεθνών ενεργειακών σχημάτων. Στα μέτωπα αυτά, πυξίδες μας παραμένουν το Διεθνές Δίκαιο και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και υπεύθυνο πατριωτισμό. Οσοι βιάζονται να αμφισβητούν, με τρόπο θεσμικά σαθρό, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, να γνωρίζουν ότι θα βρουν απέναντί τους όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Ευρωπαίους συμμάχους μας».

Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται

Αναφερόμενος στο Μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η πολιτική της χώρας έχει αλλάξει. Τα σύνορά μας πλέον φυλάσσονται και οι αρμόδιες υπηρεσίες ενισχύονται σε προσωπικό και μέσα. Ισχύει νέο καθεστώς για το άσυλο. Και τα νησιά ανακουφίζονται με βάση ένα οργανωμένο σχέδιο διασποράς προσφύγων στην ενδοχώρα. Κλείνουμε τη Μόρια και κατασκευάζουμε νέα κλειστά κέντρα. Πρέπει να πω, όμως, ότι το πρόβλημα αυτό ήλθε για να μείνει. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, μοιραζόμενοι αναλογικά ένα βάρος που σηκώνει η χώρα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This