Κυριακή 20/6/2021

Υφ. Προστασίας του Πολίτη: «Μυθεύματα τα περί παρακολούθησης πολιτών»

Ως μυθεύματα χαρακτήρισε τις καταγγελίες περί σχεδίου παρακολούθησης πολιτών από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου.

Απαντώντας την Πέμπτη 28/11 στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι είναι μυθεύματα και εικασίες ανθρώπων που μπερδεύουν τους ιδεασμούς τους με την πραγματικότητα οι καταγγελίες ότι η ΕΥΠ και η ΕΛΑΣ παρακολουθούν μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS) πολίτες με κοινωνική και πολιτική δράση.

«Είναι αδιανόητη η κατηγορία ακόμα και ως ερώτημα περί παρακολούθησης από την ΕΛΑΣ πολιτών με κριτήριο την πολιτική τους δράση», τόνισε αρχικά ο Λευτέρης Οικονόμου και επέκρινε τον κ. Αρσένη για την κατάθεση της σχετικής ερώτησης, λίγες ημέρες πριν από τη θλιβερή επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ζητώντας από τις πολιτικές δυνάμεις να επιδείξουν σοβαρότητα και νηφαλιότητα.

«Είναι δυσχερής η αντίληψη ότι η ΕΛΑΣ έχει τη διάθεση μονίμως να λειτουργεί εκτός κανόνων και ότι πρέπει να ακολουθείται κάθε ενέργειά της με ΕΔΕ. Και λίγες μέρες πριν τη θλιβερή επέτειο Γρηγορόπουλου και τα τελεσίγραφα της αναρχικής δράσης ότι θα υπάρξει νεκρός αστυνομικός, να καλούμαστε να απαντήσουμε αν υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την παρακολούθηση πολιτών που συμμετέχουν στις διαδηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ