Επαμεινώνδας Κωστέας: Συλλυπητήρια από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία – Να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της συντριβής ζητά το ΚΚΕ

Πρόκειται για το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2 σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κομμουνιστικού κόμματος

Must Read

Ισχυρό σοκ έχει προκαλέσει στο πανελλήνιο η είδηση του τραγικού χαμού του 40χρονου  πολύπειρου επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, ο οποίος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί στην Καλαμάτα, όταν το αεροπλάνο του συνετρίβη, μπροστά, μάλιστα, στα μάτια της συζύγου του και των δύο ανήλικων παιδιών του που παρακολουθούσαν την πτήση από το κέντρο εκπαίδευσης της περιοχής.

Σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον αδικοχαμένο πιλότο, ο οποίος έμελλε να χάσει τη ζωή του στην τελευταία του εκπαιδευτική πτήση με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρει σε ανάρτηση του πως «όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο».

«Η Πολεμική Αεροπορία και μαζί της όλοι μας θρηνούμε έναν περήφανο Έλληνα Ίκαρο. Τον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που έπεσε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Σε μία αποστολή από εκείνες που δεν σταματούν σε καμία στιγμή του χρόνου», σημειώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και διαβεβαιώνει ότι η Πατρίδα θα μείνει δίπλα στην οικογένεια του πιλότου. «Η απώλεια αυτή αναδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το έργο των πιλότων μας. Αλλά και πόσο μεγάλη η αφοσίωσή τους στο καθήκον. Η πατρίδα θα ευγνωμονεί για πάντα τον επισμηναγό. Μένοντας στο πλευρό της οικογένειάς του, προς την οποία απευθύνω και εγώ τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια», καταλήγει ο Κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας τονίζει πως «ο θάνατος εν ώρα καθήκοντος του Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, προκαλεί θλίψη σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» και προσθέτει πως «με απόφασή μου κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα Τετάρτη 27/12 έως και την Παρασκευή 29/12/2023. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Επισμηναγού και στη μεγάλη οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας».

«Hμέρα θλίψης για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Πολεμική Αεροπορία εξ αιτίας της πτώσης του εκπαιδευτικού Τ2Ε BUCKEYE και την τραγική απώλεια του επισμηναγού (Ι) Επαμειμώνδα Κωστέα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Χ, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Τη βαθιά του θλίψη για τον τραγικό χαμό του Επισμηναγού (Ι) της Π.Α. Επαμεινώνδα Κωστέα, χειριστή του αεροσκάφους Τ-2, το οποίο κατέπεσε στην Καλαμάτα κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, εκφράζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του και ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης. «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του καθώς και στην οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας, που επιτελεί καθημερινά το καθήκον της απέναντι στην Πατρίδα», αναφέρει ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Δυστυχώς το σημερινό τραγικό δυστύχημα του χειριστή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα, μας υπενθυμίζει ότι, ακόμη και τις άγιες αυτές ημέρες, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, οι Έλληνες Ίκαροι δεν σταματούν να εκτελούν το καθήκον τους για τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της πατρίδας μας ενίοτε με βαρύ τίμημα», αναφέρει με τη σειρά του ο Δημήτρης Μπιάγκης, υπεύθυνος ΚΤΕ Εθνικής άμυνας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Προσθέτει δε πως «αποτίνουμε φόρο τιμής στον επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, που πέταξε σήμερα για τους ουρανούς και εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

ΚΚΕ: «Πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια της πτώσης του εκπαιδευτικού αεροσκάφους»

Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, το ΚΚΕ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.

«Το τραγικό αυτό περιστατικό είναι το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κομμουνιστικού κόμματος και τονίζει: «Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων».

«Είμαστε συγκλονισμένοι από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στην Καλαμάτα, στο οποίο, δυστυχώς, έχασε τη ζωή του ο επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας», αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι Σπαρτιάτες σε ανακοίνωσή τους σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 40χρονου χειριστή. «Σήμερα χάσαμε έναν σπουδαίο πιλότο της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έφυγε την ώρα του καθήκοντος. Η οδύνη και η θλίψη όλων μας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα μας είναι μεγάλη. Η σκέψη μας βρίσκεται στην οικογένεια και τους συναδέλφους του», σημειώνουν οι Σπαρτιάτες στην ανακοίνωσή τους και εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους.

^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This