Κωλοτούμπες στον ΣΥΡΙΖΑ για τα δανεικά του Κασσελάκη

Οι συνεργάτες του προέδρου τα γυρίζουν τώρα άρον άρον, καθώς συνειδητοποιούν ότι ο νόμος απαγορεύει ιδιωτικές χορηγίες στα κόμματα άνω των 20.000 ευρώ

Must Read

Τα γυρίζουν τώρα άρον άρον οι συνεργάτες του Κασσελάκη μετά την επιλεκτική διαρροή που έκαναν, σύμφωνα με την οποία δάνεισε ο ίδιος το κόμμα του προκειμένου να αντιμετωπιστούν ταμειακές δυσχέρειες και να πληρωθούν το δώρο Χριστουγέννων οι εργαζόμενο στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Από τον Γιώργο Χατζηδημητρίου

Η δημοσιοποίηση της κίνησης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς οι συνεργάτες του Κασσελάκη άφησαν σαφώς να φανεί ότι ο Τσίπρας εγκατέλειψε το κόμμα με άδεια ταμεία, εξαιτίας πολυετούς κακοδιαχείρισης.

Έτσι μετά την έντονη αμφισβήτηση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα παρέδωσε άθικτο ένα «μαξιλάρι» ύψους 37 δισ. ευρώ, κάτι που αποτελεί την ιερή κληρονομιά του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης εμφανίζεται τώρα από τους συνεργάτες του -χωρίς ο ίδιος να διαφωνεί…- να διαβάλλει τον προκάτοχό του για τα οικονομικά του κόμματος, το οποίο, με βάση τους επίσημους ισολογισμούς, δεν χρωστούσε μέχρι πρότινος τουλάχιστον ούτε ευρώ στις τράπεζες.

Η ταραχή του επιτελείου του προέδρου μεγάλωσε και οδήγησε σε γραφικές παλινωδίες, όταν συνειδητοποίησαν ότι ο νόμος απαγορεύει ιδιωτικές χορηγίες στα κόμματα άνω των 20.000 ευρώ, ενώ αυτοί είχαν σπεύσει να αποκαλύψουν ότι το δάνειο του Κασσελάκη κυμαίνεται στα 250.000 ευρώ. Στις περιπτώσεις αυτές, σύμφωνα με τον τέως ευρωβουλευτή του κόμματος, συνταγματολόγο Κ. Χρυσόγονο, το κόμμα υποχρεούται να επιστρέψει τα δανεικά σε ορισμένο χρόνο, διαφορετικά απειλείται με περικοπή 20% της κρατικής χρηματοδότησης.

Από το σημείο αυτό ξεδιπλώθηκε μια σειρά από επικοινωνιακές μανούβρες που εξέθεσαν τα στελέχη στην προσπάθειά τους να αμβλύνουν τις πολιτικές και ηθικές συνέπειες των χειρισμών τους. Στην Κουμουνδούρου δεν μπορούσαν καν να συμφωνήσουν για το ύψος του ποσού. «Δεν νομίζω ότι είναι σε αυτά τα νούμερα» δήλωσε (Action24) ο γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης, υποστηρίζοντας ότι έχει δοθεί ένα μικρότερο ποσό εν αναμονή της κρατικής επιχορήγησης, που υπολογίζεται σε 1.800.000 ευρώ.

Αναφερθείς στο ενδεχόμενο το δάνειο να είναι έντοκο, απάντησε αόριστα ότι «δεν νομίζω να ισχύει» και πρόσθεσε ότι «τα χρήματα επιστρέφονται στο τέλος της ημέρας». Υπαινίχθηκε, μάλιστα, ότι πρόκειται για συνηθισμένη πρακτική στο κόμμα, λέγοντας: «Όλοι όταν έχουμε ζητήματα ταμειακών δυσκολιών, πάντοτε οι βουλευτές και η ηγεσία του κόμματος είναι εκεί, για να λύσει το πρόβλημα».

Ειδικότερα, για τη συνεισφορά των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είπε, αφήνοντας νέους υπαινιγμούς, ότι αυτή τη στιγμή δίνουν όλοι ανεξαιρέτως, ενώ παλαιότερα «υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες, πάντως, ήταν κοινή συναινέσει».

Με οργισμένη δήλωση η Σία Αναγνωστοπούλου, από τη Νέα Αριστερά, απάντησε αυστηρά: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρεια εξαιτίας των “11”». Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι βουλευτές που αποχώρησαν πλήρωσαν τη συνδρομή τους μέχρι το τέλος του χρόνου και σχολίασε δηκτικά: «Τα περί δανείου του προέδρου προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πια δικό μου θέμα να το σχολιάσω. Όμως θυμάμαι κάποιες άλλες εποχές, με ελάχιστη κρατική επιχορήγηση, τι κάναμε και πώς το κάναμε. Τότε όμως ήταν αλλιώς. Τότε ήταν κάποια βαρίδια…».

Το δάνειο, όπως σημείωσε ο διευθυντής του κόμματος Θύμιος Γεωργόπουλος, ο οποίος παραδέχθηκε ότι αφορά την εισφορά του κόμματος στο μετοχικό κεφάλαιο (Kontra), δόθηκε στις εταιρίες που διαχειρίζονται τα κομματικά ΜΜΕ, αφορά το ποσό των 20.000 και εξέφρασε την επιθυμία να δανείσει για μελλοντικές ανάγκες άλλες 200.000. Η ταμειακή διευκόλυνση έγινε, επειδή, καθυστέρησε η εκταμίευση της τελευταίας δόσης της κρατικής επιχορήγησης, κάτι που -όπως πρόσθεσε- υποχρεώνει από το νέος έτος σε δραστικές παρεμβάσεις στα κομματικά ΜΜΕ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες ο ΣΥΡΙΖΑ εισέπραττε από το κράτος γύρω στα 7.000.000 ευρώ και από το νέο έτος θα περικοπεί το ποσόν κατά 3.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This