Ο ΣKAΪ επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του Newsbreak για την λαθροχειρία που ετοιμάζει η κυβέρνηση στις ευρωεκλογές!

«Κλέβουν» έδρες από τα μικρότερα κόμματα για να ενισχυθούν τα μεγάλα!

Must Read

Επιβεβαιώνει την αποκάλυψη του newsbreak.gr για την «σφαγή» των μικρότερων κομμάτων στις Ευρωεκλογές μέσω του νομοσχεδίου του υπ. Εσωτερικών για την επιστολική ψήφο, ο φιλοκυβερνητικός ΣKAΪ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αν ισχύσουν οι αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση, «θα δούμε μεταβολές, όπου θα ενισχύονται τα μεγαλύτερα κόμματα και σε αυτή την περίπτωση, θα δούμε τη μια έδρα από την Ελληνική Λύση να πηγαίνει στη Νέα Δημοκρατία»! Ετσι, το κόμμα θα μείνει με μια μόνο έδρα.

Ουσιαστικά, με το νέο νομοσχέδιο, τα μεγαλύτερα κόμματα θα «κλέψουν» τα μικρότερα!

Όπως αποκάλυψε το newsbreak.gr, η κατανομή των αδιάθετων υπολοίπων, θα γίνεται από τα μεγάλα προς τα μικρά κόμματα, ενώ μέχρι σήμερα γινόταν το αντίθετο, από κάτω προς τα πάνω στην κατάταξη και έδινε έξτρα έδρα στα μικρά κόμματα.

Πρακτικά το νομοσχέδιο, κόβει τις δεύτερες έδρες για κάποια μικρά κόμματα, ενώ άλλα θα δίνουν μάχη έστω για μία έδρα, ακόμα κι αν πιάσουν 3,5% ή 4%!

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Άρθρο 5 του νομοσχεδίου με τίτλο «Εκλογή Ευρωβουλευτών, Επιστολική Ψήφος – Διευκόλυνση Ψήφου Εκλογέων, Εκκαθάριση Εκλογικών Καταλόγων και Λοιπές Διατάξεις»:

«γ. Αδιάθετες έδρες κατανέμονται ανά μία σε όσους έχουν το μεγαλύτερο αχρησιμοποίητο υπόλοιπο, αρχίζοντας από τον συνδυασμό με το μεγαλύτερο υπόλοιπο. Σε περίπτωση ίσου αριθμού αχρησιμοποίητου υπολοίπου, προηγείται ο συνδυασμός με τον μεγαλύτερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στην επικράτεια. Σε περίπτωση που εξακολουθούν και παραμένουν αδιάθετες έδρες, αυτές κατανέμονται ανά μια σε κάθε συνδυασμό ξεκινώντας από αυτόν με τον μεγαλύτερο αριθμό εγκύρων ψηφοδελτίων στην επικράτεια».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This