Ελληνοβουλγαρική συνεργασία σε ενέργεια και μεταφορές στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ντένκοφ

Οι δύο πρωθυπουργοί προχώρησαν σε μια συνολική επισκόπηση των διμερών σχέσεων

Must Read

Τις διμερείς σχέσεις και τα πεδία συνεργασίας συζήτησαν την Πέμπτη στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Νικολάι Ντένκοφ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών, κυρίως στην σύνδεση οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων Ελλάδας – Βουλγαρίας.

Ακολούθησε γεύμα εργασίας παρουσία υπουργών της ελληνικής κυβέρνησης και της βουλγαρικής αντιπροσωπείας. Οι δύο πρωθυπουργοί προχώρησαν σε μια συνολική επισκόπηση των ελληνοβουλγαρικών σχέσεων και της προόδου της συνεργασίας σε σειρά τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Στο γεύμα εργασίας συμμετείχαν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα Μαρία Μπούρα, και η Ειδική Σύμβουλος Διεθνούς Πολιτικής και Δημόσιας Διπλωματίας του Πρωθυπουργού, Αριστοτελία Πελώνη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Ντένκοφ για την ένταξη της χώρας του στην Ζώνη Σένγκεν και τόνισε ότι προσβλέπει στην πλήρη εφαρμογή της «συμπεριλαμβανομένων των χερσαίων συνόρων, τα οποία βεβαίως είναι τόσο σημαντικά για τις διμερείς μας σχέσεις και το εμπόριο».

Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός εξήρε τις διμερείς «εξαιρετικές στρατηγικές σχέσεις σε πολλούς τομείς, στις μεταφορές, την ενέργεια, την άμυνα και την αμυντική βιομηχανία» και υπερτόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης ορισμένων φακέλων τους επόμενους μήνες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This