Καραμανλής: «Έγιναν σφάλματα, αλλά δεν σας προδώσαμε»

-Ο πρώην πρωθυπουργός στήριξε από το Βελλίδειο τον Κυριάκο Μητσοτάκη -Για Ελληνοτουρκικά: «Δεν δεχόμαστε τις απειλές, τις επιστρέφουμε»

Must Read

«Σείστηκε» το Βελλίδειο χθες το βράδυ, όπου Κώστας Καραμανλής -μετά από 10 χρόνια σιωπής- μίλησε στον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας. Η εκδήλωση έγινε με αφορμή  πρώην την παρουσίαση των ψηφοδελτίων  της γαλάζιας παράταξης στην Α΄ και Β΄ περιφέρεια της Θεσσαλονίκης. Το Βελλίδειο ήταν κατάμεστο και ο ο κόσμος αποθέωνε κάθε κουβέντα του πρώην πρωθυπουργού.

«Ναι έγιναν λάθη, αλλά δεν σας προδώσαμε…», θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ομιλίας του Κώστα Καραμανλή, που ζήτησε ενότητα και συστράτευση δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε πως η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και κάλεσε τους φίλους της παράταξης «να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Σας είπα πάντα την αλήθεια και το ίδιο κάνω και τώρα. Πολλούς σας γνωρίζω από τη νεολαία και ήμασταν πάντα μαζί σε νίκες και ήττες… Στα ανηφορικά μονοπάτια μπορεί να πικράναμε και φίλους. Τώρα όμως είναι η ώρα της μάχης και δεν περισσεύει κανείς. Σας καλώ όλους σε αυτό προσκλητήριο να σταθούμε στο πλευρό του Κυριάκου. Σας καλώ να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή για την Ελλάδα και τα παιδιά μας», τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

Κάνοντας αυτοκριτική δική του και του κόμματος παραδέχτηκε πως έγιναν σφάλματα στο παρελθόν, αλλά επεσήμανε πως : «Η ΝΔ λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον. Υπάρχει για να υπηρετεί τους πολίτες. Ούτε αλάνθαστοι είμαστε ούτε τέλειοι. Και λάθη κάναμε αλλά μείναμε σταθεροί και συνεπείς στις θεμελιώσεις αξίες μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο δύσκολο για τη χώρα 2015, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία έκανε το καθήκον της και…«όρθωσε το ανάστημά της και κράτησε τη χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά. Το κάναμε γιατί αυτό ήταν το εθνικό μας καθήκον».

Δεν μπορούσε να λείψει η αναφορά στα ελληνοτουρκικά και την προκλητικότητα της γειτονικής χώρας, λέγοντας πως απειλές και εκβιασμούς η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί. «Πιστεύουμε στον διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Όμως απειλές, εκβιασμούς και εκφοβισμού δεν γίνονται αποδεκτές. Επιστρέφονται στον αποστολέα. Ούτε φυσικά οι πιέσεις από συμμάχους και εταίρους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Καραμανλής.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο πρώην πρωθυπουργό δήλωσε απογοητευμένος από κάποιους χειρισμούς της Κυβέρνησης τονίζοντας: «Λυπάμαι που δεν αξιοποιήθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με βαρύ κόστος. Έπρεπε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα».

Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης και η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο που περιελάμβανε δηλώσεις του ιδρυτή του κόμματος, του εθνάρχη  Κωνσταντίνου Καραμανλή για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την ένταξή της χώρας στην ΕΟΚ. Επίσης προβλήθηκαν βίντεο με των αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Αβέρωφ, Γεώργιου Ράλλη, Κωσταντίνου Μητσοτάκη, Μιλτιάδη Εβερτ, Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This