Φάμελλος για δηλώσεις Συρίγου: «Αν ήταν προσωπική του στάση, θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης»

«Οι δηλώσεις αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διπλωματική πολιτική της χώρας μας...» τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Must Read

Τις επίμαχες φιλοτουρκικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Άγγελου Συρίγου σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξη του στον Ρ/Σ «Flash 99.4», υποστηρίζοντας πως «αν ήταν προσωπική του στάση, θα έπρεπε να τον είχε αποπέμψει ο κ. Μητσοτάκης».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρόσθεσε πως «αυτό θα ήταν σαφές και ως μήνυμα προς την άλλη πλευρά, όχι μόνο ως προς τον ελληνικό λαό. Εφόσον επιμένει ο κ. Συρίγος δεύτερη και τρίτη φορά, ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να πάρει θέση αν μπορεί να είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ» και τόνισε ότι «το πρόβλημα είναι ότι ο κ. Συρίγος επιμένει στις θέσεις του…», υποστηρίζοντας πως «οι δηλώσεις όμως αυτές, ιδίως σε μια περίοδο που η χώρα έχει ανοιχτό διάλογο με την Τουρκία, δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα στη διπλωματική πολιτική της χώρας μας. Δεν κάνεις τέτοιο “δώρο” ιδίως σε φάση διαπραγμάτευσης».

Ο Σ. Φάμελλος ανέφερε επίσης ότι «δεν είναι το πρώτο περιστατικό που είναι επιζήμιο για εθνικά συμφέροντα. Είχε προηγηθεί η συζήτηση του κ. Μητσοτάκη με την κ. Κοσιώνη και τον κ. Τσίμα στο ΣΚΑΙ τον Ιούλιο, στην οποία άφηνε ο ίδιος ανοιχτά ζητήματα κυριαρχίας, μίλησε δηλαδή για υποχωρήσεις στα θέματα κυριαρχίας» και υπενθύμισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει τοποθετηθεί από την πρώτη ημέρα σε ανώτατο επίπεδο ότι πρέπει να προχωρήσει ο ελληνοτουρκικός διάλογος στη βάση της ειρήνης και της φιλίας των δύο κρατών και λαών. Έχουμε θέσει, όμως, πριν αρχίσει ο διάλογος, και ακριβώς γιατί μας ανησυχούν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, μία κόκκινη γραμμή, που είναι τα θέματα κυριαρχίας και άμυνας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε συζήτηση και προφανώς καμία υποχώρηση στα θέματα αυτά».

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει θέση και να ξεκαθαρίσει τη διπλωματική θέση της κυβέρνησης και άρα και της χώρας. Δεν μπορεί να μένουν αναπάντητες και σε εκκρεμότητα οι τοποθετήσεις του κ. Συρίγου», κατέληξε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη Φάμελλου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This