Επικοινωνιακές ανακοινώσεις εν μέσω τεράστιας ακρίβειας: Άλλη μια κοροϊδία του Μητσοτάκη

Μετά από δύο χρόνια απίστευτων ανατιμήσεων , η κυβέρνηση αποφάσισε να λάβει... δραστικές αποφάσεις!

Must Read

Μάλλον πάλι τις εντυπώσεις επιδιώκει να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνησή του, για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια που βασανίζει τα ελληνικά νοικοκυριά, θα είναι για το θεαθήναι… 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα περιλαμβάνουν το βρεφικό γάλα, ενώ δεν πρόκειται να παρθεί κανένα μέτρο για το λάδι.

«Είμαστε πιο ακριβοί από την Ευρώπη»

Ετεροχρονισμένα και πάλι το οικονομικό επιτελείο αναγνωρίζει ότι η ακρίβεια στη χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της Ευρώπης! Ωστόσο, από τη θεωρία στην πράξη, το χάσμα παραμένει μεγάλο. Οι τιμές σε βασικά αγαθά «γονατίζει» ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά, και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε επιτέλους να κάνει σήμερα σύσκεψη στο Μαξίμου για να φέρει μέτρα κατά της ακρίβειας… «Θα παρουσιάσουμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Κώστα Σκρέκα, νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ακρίβειας», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε ως στόχο της βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

 

 

Τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν πως η Ελλάδα παραμένει μία από τις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης, με τις τιμές σε απορρυπαντικά και χαρτικά να έχουν εκτοξευτεί:

  • Υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων 50 μεζούρες: 06/2023 αρχική τιμή 20,33€, με προσφορά 10,95€. 01/2024 αρχική τιμή 20,33€, με προσφορά 11,45€
  • Σαμπουάν 300ml: 06/2022 5,48€, 06/2023 6,98€, 01/2024 7,18€
  • Χαρτί κουζίνας 349gr: 06/2022 3,13€, 06/2023 3,71€, 01/2024 3,92€
  • Χαρτί υγείας 3φύλλων 8αρι 760gr: 06/2022 αρχική τιμή 7,20€ προσφορά 3,30€, 06/2023 αρχική τιμή 8,53€ προσφορά 4,55€, 01/2024 αρχική τιμή 8,92€ προσφορά 4,88€.

«Έως και 361% φθηνότερα από τον Έλληνα τα πληρώνουν στην Ιρλανδία» ανέφερε με νόημα ο πρόεδρος της ένωσης εργαζομένων καταναλωτών Ελλάδας, Απόστολος ΡαυτόπουλοςΣύμφωνα με τον ίδιο, αύξηση τιμής, ταυτόχρονα με τη μείωση ποσότητας, υπάρχει και στα δημητριακά. Ο Άκης Σκέρτσος σημείωσε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να τιθασεύσει την ακρίβεια, για την οποία εκτίμησε πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα για την ελληνική οικογένεια. Ακόμη, τόνισε ότι η κυβέρνηση το αντιμετωπίζει με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, και είπε ότι θα ανακοινωθούν μέτρα για τον καλύτερο ανταγωνισμό στην αγορά, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες καθαρότερων τιμών και να λειτουργεί όπως σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Σκέρτσος, αναφερόμενος στην τιμή του λαδιού, υπογράμμισε ότι «είναι μία ειδική περίπτωση, γιατί έχει να κάνει με κλιματολογικές συνθήκες και ελλείψεις» και σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει κάτι σε αυτή τη φάση.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This