«Μασάζ» Τσίπρα στην παλιά φρουρά

Must Read

Η επόμενη ημέρα από την «πανηγυρική» συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης για τη μετεξέλιξη και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ σε μια σύγχρονη και ανοιχτή παράταξη της Αριστεράς βρίσκει την Κουμουνδούρου σε κρίσιμο σταυροδρόμι.

Θεωρητικά, όλες οι πλευρές δηλώνουν ότι συμφωνούν με τη διεύρυνση, ωστόσο τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή, καθώς η παλαιά φρουρά (η κίνηση των «53» και στελέχη όπως οι Ν. Βούτσης και Ν. Φίλης) ενδιαφέρεται να κρατήσει στην κατοχή της τους ιδιοκτησιακούς τίτλους, απορρίπτοντας εκ των προτέρων τη μετεξέλιξη του κόμματος σε μια πολυσυλλεκτική, συστημική δύναμη «χωρίς αξίες».

Στο περιβάλλον αυτό η οργανωτική μάχη, την οποία οι περισσότεροι απεύχονται, απειλεί να επισκιάσει την ουσία και τον εσωκομματικό διάλογο για τη διαμόρφωση της νέας προγραμματικής πρότασης με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ και οι φίλες δυνάμεις φιλοδοξούν να επανέλθουν σύντομα στην εξουσία.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, δεν προλαβαίνει να μοιράζει καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις ότι «δεν πρόκειται να χαθεί η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να αντιστοιχηθεί το υψηλό εκλογικό ποσοστό με τη χαμηλή παρουσία στους μαζικούς χώρους. Το επανέλαβε αυτό και χθες από την Αλεξανδρούπολη, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο της ανά την Ελλάδα περιοδείας του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Δέλτα», αφιέρωσε μεγάλο μέρος στα εθνικά ζητήματα και κυρίως στην προβληματική Συμφωνία των Πρεσπών, την οποία θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής του και ένα μοντέλο εξωτερικής πολιτικής που μπορεί να μεταφερθεί και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σχολιάζοντας, μάλιστα, με τον αέρα της δικαίωσης τη θεαματική μεταστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μεγάλο εθνικό θέμα, τόνισε χαρακτηριστικά «δεν μπορεί εμείς να είμαστε και κερατάδες και δαρμένοι», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αμφισβητήσει τη συμφωνία ο Αν. Σαμαράς, επικεφαλής ομάδας βουλευτών.

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε την εκλογική ήττα του στο γεγονός ότι είχε απέναντι «σχεδόν το πολιτικό σύμπαν». «Όλοι απέναντί μας, από την άκρα Αριστερά και το ΚΚΕ μέχρι τη Χρυσή Αυγή, όλο το τόξο ήταν αντιΣΥΡΙΖΑ, όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης» είπε.

Την ίδια στιγμή, επανέλαβε την προειδοποίηση ότι εάν επιχειρήσει ο κ. Μητσοτάκης διπλές εκλογές, θα τις χάσει. «Δεν θα είναι διπλές οι εκλογές, όποτε κι αν γίνουν. Θα είναι μονές, θα είναι εκλογές με απλή αναλογική και θα δημιουργήσουν κυβερνήσεις συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο, λέμε εμείς. Όπως γίνεται ήδη στην Ισπανία και στην Πορτογαλία» είπε, κάνοντας λόγο για «εσωτερικά προβλήματα» στη Ν.Δ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This