Πολιτικό κενό στη Δεξιά

Must Read

Η εμμονή του πρωθυπουργού με τη νομοθέτηση του γάμου των ομοφυλοφίλων δείχνει πολλά και για τον ίδιο και για το κόμμα του και, ευρύτερα, για το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας.

Είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν εκπροσωπεί πλέον τις ιδέες και τις αξίες των οπαδών της παράταξης. Για την ακρίβεια, βρίσκεται απέναντί τους. Οι δηλώσεις, οι αποφάσεις, οι προτάσεις και οι πολιτικές που εφαρμόζει η ηγετική ομάδα του κόμματος -κυρίως στα κοινωνικά ζητήματα και στο ηθικό και πνευματικό περιεχόμενο του συλλογικού βίου- θυμίζουν περισσότερο κόμμα της… ατλαντικής, δικαιωματιστικής Αριστεράς ή του εξτρεμιστικού λιμπεραλισμού, παρά Δεξιά και Κεντροδεξιά.

Οι παραδοσιακές αξίες αρχικά αμφισβητήθηκαν, στη συνέχεια περιθωριοποιήθηκαν και στο τέλος χλευάζονται κιόλας από τον κ. Μητσοτάκη και τους συν αυτώ. Δεν είναι τυχαία η δημόσια αποδοκιμασία του πρωθυπουργού στις ιδέες των νεοδημοκρατών, όσον αφορά τα ζητήματα της οικογένειας, όπως αυτή εκφράστηκε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κρατική τηλεόραση. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «το 1982, όταν ήρθε η μεγάλη επανάσταση στο οικογενειακό δίκαιο, και η Νέα Δημοκρατία καταψήφισε διατάξεις οι οποίες τώρα μας φαίνονται απολύτως προφανείς».

Οσα οι οπαδοί της παράταξης θεωρούσαν ότι πλήττουν τον θεσμό της οικογένειας και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τα καταψήφισε και επιχειρηματολόγησε στη Βουλή εναντίον τους, ο νυν πρωθυπουργός τα θεωρεί «επαναστατικά» και «προφανή». Ωστόσο ο εγκωμιασμός των διαλυτικών για την οικογένεια μέτρων που επέβαλε τη δεκαετία του ’80 η κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου είναι δηλωτικός και της άγνοιας του Κυριάκου Μητσοτάκη για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Αραγε, δεν έχει αντιληφθεί τη διάλυση των οικογενειών, τη βία που εξαπλώνεται σαν πανδημία στους ανηλίκους και τον νεαρόκοσμο, την αποχαλίνωση των ηθών; Αδυνατεί να συνειδητοποιήσει ότι οι κοινωνικές μεταβολές, οι οποίες επιβάλλονται από την κρατική εξουσία διά της νομοθεσίας, γίνονται αντιληπτές έπειτα από την πάροδο μιας ή δύο γενεών; Η διάβρωση του θεσμού της οικογένειας, που κατάφεραν οι πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, και το κάκιστο προσωπικό παράδειγμα του ιδρυτή του τώρα γίνονται αντιληπτά, τώρα εκδηλώνονται με ένταση στο κοινωνικό σώμα.

Ολα τα παραπάνω οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ένα σεβαστό ποσοστό από τους 2.115.322 εκλογείς που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του Ιουνίου 2023 νιώθουν αποξενωμένοι από το κόμμα και αναζητούν εναλλακτική λύση και πολιτική πρόταση που να τους ικανοποιεί. Εχει ανοίξει μεγάλο πολιτικό κενό στη Δεξιά και η φύση, η οποία απεχθάνεται τα κενά, κάποια στιγμή θα το καλύψει.

Πάντως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει ούτε πρόθυμος ούτε ικανός να υπηρετήσει το αξιακό σύστημα του λαού της κεντροδεξιάς παράταξης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This