Στην Ακρόπολη ο Κασσελάκης: «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε τον πολιτισμό» – Η αντίδρασή του στο «καραούλι» για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαμαρτυρία των αρχαιοφυλάκων - Ο έλεγχος των εισιτηρίων παραδίδεται σε ιδιωτική εταιρεία

Must Read

Στην Ακρόπολη και κοντά στους αρχαιοφύλακες που συμμετέχουν στη σημερινή πανελλαδική στάση εργασίας, βρέθηκε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης, με την κάμερα της εκπομπής «το Πρωινό» να έχει «στήσει καραούλι» στο Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συνοδευόταν από την Κυριακή Μάλαμα, τομεάρχη πολιτισμού.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα κάνει αν στελέχη του κόμματος καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό που δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

Η αντίδραση του Στέφανου Κασσελάκη δεν είχε να κάνει καθόλου με αυτό το ερώτημα, αλλά αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία των αρχαιοφυλάκων, οι οποίοι κάνουν λόγο για ιδιωτικοποίηση του ελέγχου και των εκδοτηρίων, δηλαδή πλέον αυτό δεν θα είναι αρμοδιότητα των αρχαιοφυλάκων, αλλά ο έλεγχος των εισιτηρίων παραδίδεται σε ιδιωτική εταιρεία.

«Δεν θέλω να μιλήσω, σας εύχομαι καλημέρα. Είπα ότι είχα να πω πάνω. Τελείως διαφορετική φιλοσοφία για το δημόσιο. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να ιδιωτικοποιήσουμε τον πολιτισμό, αυτά είναι απαράδεκτα, τις ερωτήσεις στον Κυριάκο Μητσοτάκη», είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο… καραούλι του ΑΝΤ1.

Η Πρόεδρος των εργαζομένων στην Ακρόπολη είπε στον κ.Κασσελάκη:

«Είναι στα δικά μας καθήκοντα. Δεν έχουν κανένα λόγο να προσλάβουν εταιρεία. Αν το σύστημα δεν υποστηρίζεται σωστά, αυτό είναι μια άλλη κουβέντα. Από το υπουργείο Πολιτισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία σύγχυση, ότι τάχα υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα και δημιουργούνται ουρές. Δεν έχει καμία σχέση με την έκδοση των εισιτηρίων και τον έλεγχο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Παλεύουμε για δημόσια μνημεία και για αξιοπρέπεια των εργαζόμενων στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς»

Τους αρχαιοφύλακες της Ακρόπολης που κινητοποιούνται ενάντια στην εκχώρηση των υπηρεσιών φύλαξης κι υποδοχής των μνημείων και των μουσείων επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από την Τομεάρχη Πολιτισμού Κυριακή Μάλαμα. Συζήτησε με τους φορείς της προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς, ενώ αντάλλαξε σκέψεις με τους εργαζόμενους αρχαιοφύλακες, οι οποίοι βρίσκονται σε διαρκές καθεστώς εργασιακής επισφάλειας, προσπαθώντας να υπηρετήσουν το δημόσιο αγαθό του πολιτισμού σε δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι είναι αδιανόητο οι υπηρεσίες φύλαξης των κορυφαίων μνημείων και μουσείων της χώρας μας να εκχωρούνται σε εργολάβους, με κατασπατάληση πόρων και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι του Υπουργείου Πολιτισμού να βλέπουν τις συνθήκες εργασίας τους να επιδεινώνονται ακόμα περισσότερο. Υπογράμμισε, στο πλαίσιο αυτό, ότι θα δώσει την μάχη για την αποκατάσταση του πολιτισμού ως δημοσίου αγαθού, με στόχο την θωράκιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και την χρηστή διαχείριση των δημοσίων πόρων, ώστε τα μνημεία μας να έχουν την θέση που τους αξίζει.

*πηγή φωτογραφίας: https://www.facebook.com/KiriakiMalama

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This