Ο κοινοβουλευτικός εξανδραποδισμός και ο Σοπενάουερ

Ο Γερμανός στοχαστής προσφέρει πλείστους τρόπους για να έχει πάντα δίκιο ο πρωθυπουργός

Must Read

«Πρέπει να γίνεται σαφής διαχωρισμός μεταξύ της εξεύρεσης της αντικειμενικής αλήθειας και της τέχνης να επιτυγχάνουμε την αποδοχή των θέσεών μας ως αληθινών» γράφει ο Άρτουρ Σοπενάουερ στο «Η τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο». Στο βιβλίο του ο Γερμανός στοχαστής καἶ φιλόσοφος παραθέτει 38 τεχνάσματα που χρησιμεύουν στις λεκτικές αντιπαραθέσεις με στόχο την υπεράσπιση των ισχυρισμών μας και την ανταπάντηση / αντίκρουση των επιχειρημάτων του συνομιλητή / αντιπάλου είτε έχουμε δίκιο είτε άδικο.

Η συζήτηση για τον γάμο των ομοφύλων και η τεκνοθεσία από ζευγάρια του ιδίου φύλου ανέδειξε την αναφανδόν και χωρίς περιστροφἐς εναντίωση μερίδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στο σχετικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση. Κυρίως, όμως, έφερε στην επιφάνεια την καταφανή πρόθεση του Μαξίμου να αποδυναμώσει και να αποσιωποιήσει τις παραφωνίες βουλευτών της πλειοψηφίας. Ένας κοινοβουλευτικός εξανδραποδισμός, μια πολιτική υποδούλωση και μια συνειδησιακή καθυπόταξη είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Τα φροντιστήρια και τα αποκαλούμενα μασάζ για την εμπέδωση του νομοσχεδίου, το οποίο υπήρξε στο προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ καίτοι αγνοήθηκε ή υποτιμήθηκε, από υπερθεματιστές και προβεβλημένα στελέχη της Πειραιώς και του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος συνιστά γελοιοποίηση του θεσμού του κοινοβουλευτισμού και πασιφανή υποτίμηση της κρίσης και νοητικής ικανότητας των βουλευτών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να δημιουργήσει δουλοπρεπείς και άβουλους υπηκόους, πολιτικά ανδράποδα στο βιλαέτι της κυβέρνησής του απαξιώνοντας το Σύνταγμα και την εξ αυτού εκπορευόμενη υποχρέωση του εκλεγμένου από τον λαό εκπροσώπου στην Βουλή να ψηφίζει κατά συνείδηση.

Η συνείδηση που εκλείπει από τυράνους, Λουδοβίκους και λοιπούς δικτάτορες. Η συνείδηση που εξέλιπε από τον κύκλο του Μαξίμου και απευθύνεται σε καρέκλες με μαριονέτες έτοιμες να σηκώσουν το χέρι με ένα τράβηγμα της κλωστής που τους συνδέει με τον Μητσοτάκη και την παραμονή του στην εξουσία.

Άλλωστε, ο Σοπενάουερ πάντα επίκαιρος και αναλυτικός προσφέρει πλείστους τρόπους να έχει πάντα δίκιο ο πρωθυπουργός.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This