Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021

Ποιοι «γαλάζιοι» παίζουν για πρόεδροι της Βουλής

Για «μπαράζ» νομοθετικού έργου δεσμεύεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης εάν την επομένη της 7ης Ιουλίου οι πολίτες του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία. Ήδη έχει ανακοινώσει πως η Βουλή δεν πρόκειται να λειτουργήσει με θερινά τμήματα, προκειμένου να περάσουν κομβικά νομοσχέδια για την υλοποίηση της κυβερνητικής του πρότασης. Στις 17 Ιουλίου «ανοίγει» η Βουλή και θα λάβει χώρα η ορκωμοσία των βουλευτών. Την επομένη θα έχουμε εκλογή του Προέδρου της Βουλής.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το πρόσωπο που έχει επιλέξει για την ηλεκτρική καρέκλα, όπως αναμένεται να είναι αυτή του νέου Προέδρου της Βουλής. Ωστόσο ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Δένδια,  Κωστή Τσιάρα και εσχάτως του Κώστα Τασούλα. Εάν και εφόσον  οι οιωνοί επαληθευτούν και  έχουμε σχηματισμό Κυβέρνησης από την ΝΔ, οι κοινοβουλευτικές μηχανές θα χτυπήσουν κόκκινο με μια ανάπαυλα 10 ημερών το διάστημα 10/8-20/8.

Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένως ο κ. Μητσοτάκης «Υπάρχουν νομοσχέδια τα οποία είναι ήδη έτοιμα και τα οποία θα παραδοθούν στους Υπουργούς για να βάλουν τις τελικές πινελιές». Μάλιστα σε μια από τις  πρόσφατες συνεντεύξεις του υποστήριξε πως: «το κυβερνητικό έργο του πρώτου έτους είναι απολύτως προδιαγεγραμμένο και δεν μπορούμε να χάσουμε ούτε μία εβδομάδα κοινοβουλευτικής λειτουργίας».  Η λογική που δεν αφήνει περιθώρια για «μεγάλες ανάσες» μετά από τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις, ερείδεται στο ότι  ο Πρόεδρος της ΝΔ επιδιώκει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει ξεμπερδέψει με νομοθετικές λεπτομέρειες οικονομικού χαρακτήρα προκειμένου να  φέρει στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Στις άμεσες νομοθετικές πρωτοβουλίες εντάσσονται και μια σειρά νομοσχεδίων με χαρακτήρα κατεπείγοντος όπως : παρεμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λύνουν προβλήματα που έχει δημιουργήσει η απλή αναλογική, η κατάργηση του ασύλου και  τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικα.

Σε θεσμικό επίπεδο θα ακολουθήσει η κατάθεση του Προϋπολογισμού και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, για τα έτη 2020 έως και το 2023 που θα αποτυπωθεί το σύνολο της οικονομικής πολιτικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ