«Τα προβλήματα του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα έχουν το όνομα Μητσοτάκης»

Όσα είπε ο Κώστας Αρβανίτης στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου

Must Read

Μέσα σε ένα λεπτό στην ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης αναφέρθηκε στα όσα τραγικά έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, δηλαδή το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξιχνίαστη δολοφονία του Καραϊβάζ, το Predator και την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, τα οποία ο ευρωβουλευτής χαρακτήρισε τα κορυφαία προβληματικά για το Κράτος Δικαίου στη χώρα, ζητήματα.

Στη σημερινή συζήτηση η χώρα μας εκτέθηκε, καθώς δεν ήταν λίγοι οι ευρωβουλευτές που αναφέρθηκαν χωρίς περιστροφές ακόμη και για θέμα στέρησης κοινοτικών κονδυλίων! Ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ, Jeroen Lanaers, αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι στη χώρα μας «δεν είναι όλα τέλεια»!

Ο Κώστας Αρβανίτης σχολίασε πως πριν τις εκλογές είχαμε τη σύλληψη δυο ανθρώπων για τη δολοφονία Καραϊβάζ, όμως σχεδόν τρία χρόνια μετά τη δολοφονία δεν έχουμε μάθει κάτι παραπάνω.

Για το σκάνδαλο με την υπόθεση Predator άσκησε ευθεία κριτική στον πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον τονίζοντας πως εργαλειοποίησε την ΕΥΠ.

Αναφέρθηκε στην 107η θέση της χώρας μας στην ανεξαρτησία του Τύπου και δεν παρέλειψε να σχολιάσει ότι ευνοούνται σκανδαλωδώς οικονομικά τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

Ο ευρωβουλευτής μίλησε και για την τραγωδία των Τεμπών, λέγοντας ξεκάθαρα ότι πρόκειται για ένα έγκλημα για το οποίο ο αρμόδιος υπουργός δεν θα κληθεί να λογοδοτήσει ποτέ.

Αναλυτικά ο Κώστας Αρβανίτης είπε:

Στο ένα λεπτό που έχω στη διάθεσή μου να επισημάνω τα εξής:

1. Υπόθεση Καραϊβάζ. Μερικές μέρες πριν τις εκλογές οι αρχές ανακοινώνουν την σύλληψη 2 υπόπτων για την δολοφονία του δημοσιογράφου. από τότε μέχρι σήμερα ουδέν νεότερο από το μέτωπο.

2. Ελληνικό Water gate – Predator gate. 15.500 παρακολουθούμενα πρόσωπα ετησίως, ανάμεσά τους πολιτικά πρόσωπα πρώτης γραμμής και ευρωβουλευτές, ένας από αυτούς είναι εδώ, ο κ. Κύρτσος, με ανύπαρκτη αιτιολογία και παντελή έλλειψη ελέγχου σκοπιμότητας. Εργαλειοποίηση της ελληνικής υπηρεσίας πληροφοριών από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο ανιψιός του κύριος Δημητριάδης διευθυντής και πρωταγωνιστής του σκανδάλου.

3. 107 θέση στο πεδίο ανεξαρτησίας και ελευθερίας του τύπου με αδιαφανείς λίστες επιλεκτικής χρηματοδότησης και βιομηχανία SLAPPs κατά δημοσιογράφων και μέσων όπως η εφημερίδα Documento, η Εφημερίδα των Συντακτών κ.ά.

4. Έγκλημα των Τεμπών, όπως πολύ σωστά είπε η κ. Sophie in´t Veld. Οι 57 οικογένειες των νεκρών και 70 των τραυματισμένων και σακατεμένων ανθρώπων δεν θα ακούσουν ποτέ τον αρμόδιο και υπεύθυνο υπουργό να δίνει λόγο στην ελληνική δικαιοσύνη με απόφαση της Κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αυτά είναι τα προβλήματα στην Ελλάδα και αυτό έχει ένα όνομα: Μητσοτάκης».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This