Η μυστική συνάντηση Μητσοτάκη με τον Ιερώνυμο για να καμφθούν οι αντιδράσεις Ιεραρχών της Εκκλησίας

Βγαίνει μπροστά ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, που ζητάει από τους βουλευτές «μην δώσετε γη και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας»

Must Read

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και Ιεραρχών της Εκκλησίας για το περιβόητο νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων και την τεκνοθεσία, που εισηγούνται ακόμη και λαοσυνάξεις και συλλαλητήρια, την ώρα που ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος παρακολουθεί άβουλος και περιμένει πότε να συγκαλέσει την Ιεραρχία.

Για να καμφθούν οι αντιδράσεις πραγματοποιήθηκε μυστική συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η συνάντηση έγινε στην Αρχιεπισκοπή, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατρέψει σε προσωπικό του στοίχημα την ψήφιση του νομοσχεδίου, ώστε να διαφημίζει στις Βρυξέλλες πόσο προοδευτικός είναι, φέρνοντας νομοσχέδιο που ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε.

Ο Μητσοτάκης προχώρησε σε ενημέρωση του Ιερώνυμου, αναμασώντας τα γνωστά που ειπώθηκαν και στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή πόσο απαραίτητο είναι το νομοσχέδιο για την εξάλειψη των… διακρίσεων και την εξασφάλιση της ισότητας στο ζήτημα του γάμου και στα νομικά δικαιώματα για τα παιδιά.

Ο Αρχιεπίσκοπος από την πλευρά του αρκέστηκε να επαναλάβει την πάγια θέση της Eκκλησίας, καθώς και την αντίθεση Ιεραρχών και ενημέρωσε ότι θα συγκαλέσει την Ιερά Σύνοδο.

Πάντως κάθε μέρα που περνάει όλο και περισσότεροι Ιεράρχες τοποθετούνται δημόσια, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε ότι: «Αν αρχίσει η Πολιτεία να νομιμοποιεί όλους τους σεξουαλικούς προσανατολισμούς, τότε δε θα βρούμε πουθενά άκρη». Ο Μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος, υποστήριξε ότι αν έχουμε «δυο μαμάδες ή δυο μπαμπάδες να μεγαλώνουν παιδί θα αποδειχθεί με έρευνες ότι βλάπτει το παιδί», ενώ και ο Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμος αναρωτήθηκε «αν αύριο κάποιος ζητήσει να συνάψει γάμο με ένα δέντρο, με ένα βάτραχο, με το κατοικίδιό του, θα το πούμε και αυτό γάμο; Πού θα σταματήσουμε το ξεχείλωμα του όρου γάμος;». Να συγκληθεί άμεσα η Ιερά Σύνοδος ζήτησε και ο Μητροπολίτης Σερρών.

Ο δε Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ως μέσο πίεσης προς τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιφέρειά του, έστειλε επιστολή αναφέροντας:

«Σας παρακαλώ θερμά, μην δώσετε γη και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις σε αρκετά από τα αιτήματα τους επεκτείνοντας το υπάρχουν σύμφωνο συμβίωσης και αφήστε την οικογένεια ανέπαφη. Σας παρακαλώ, το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, ήτοι του πατέρα και της μητέρας. Σας παρακαλώ, μεριμνήστε να μην δημιουργηθεί κι άλλο ρήγμα στην κοινωνική συνοχή».

 

@mitropolinif

Γάμος Ομόφυλων: Άλλο δικαίωμα, άλλο επιθυμία

♬ original sound – Ι.Μ. Ν. Ιωνίας & Φιλαδελφείας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This