Δένδιας: «Καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία»

Must Read

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη του Νίκου Δένδια στο Action24 και στον δημοσιογράφο Βασίλη Τσεκούρα, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποφεύγοντας να πάρει μέρος στο δημόσιο «ξεκατίνιασμα» που εξελίσσεται μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών, έβαλε στο προσκήνιο μια διαφορετική ατζέντα για τα μεγάλα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ’ επέκταση η κυβέρνηση.

Ξεκινώντας από τα Ελληνοτουρκικά, σε μια εποχή υποχωρήσεων και πίστης για αλλαγή στάσης από την Τουρκία, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε με τρόπο σαφή πως δεν δείχνει καμία εμπιστοσύνη στην Τουρκία.

«Έχουμε δει μια αλλαγή ύφους και μια αλλαγή συμπεριφοράς από την τουρκική πλευρά και είναι απολύτως καλοδεχούμενη. Δεν έχουμε δει την παραμικρή αλλαγή θέσεων, για να είμαστε ειλικρινείς. Η Τουρκία παραμένει σταθερή σε θέσεις που η Ελλάδα δεν έχει καμία δυνατότητα να παραδεχθεί… Δεν εμπιστευόμαστε, παρακολουθούμε και αντιδράμε ανάλογα με το κλίμα το οποίο υπάρχει» είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες ώρες αργότερα από το Νταβός ο πρωθυπουργός, ευρισκόμενος σε άλλο μήκος κύματος, προέτρεψε προφανώς και τις δύο πλευρές να χαμηλώσουμε τη «θερμοκρασία» και την ένταση, προσθέτοντας: «Πρέπει να συνεργαστούμε με την Τουρκία γιατί πρέπει να σταματήσουμε τις βάρκες στις ακτές. Δεν είμαι όμως, αφελής. Εχουμε δει δραματικές αλλαγές στην τουρκική πολιτική τα τελευταία χρόνια. Αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος και να χτίζω πάνω στα θετικά βήματα που έκαναν οι χώρες μας».

Από εκεί και πέρα, ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πως η Ελλάδα θα αποκτήσει τα F-35, τονίζοντας όμως πως δεν αρκούν. «Πρέπει, λοιπόν, να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίον σχεδιάζουμε, αντιλαμβανόμαστε και ετοιμαζόμαστε να αντιδράσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο ίδιος έκανε σαφές πως η Ελλάδα θα συμμετάσχει στη διεθνή αποστολή για την προστασία της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα, αποκαλύπτοντας μάλιστα ότι στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται ήδη στον Αραβικό Κόλπο.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθεί στη θητεία των στρατευσίμων, τονίζοντας πως «η θητεία δεν μπορεί να είναι ένας χρόνος αγγαρείας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει βέβαια και η στάση του υπουργού στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών,  ξεκαθαρίζοντας: «Θα δω το νομοσχέδιο και θα τοποθετηθώ αναλόγως».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This