Ο Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα

Must Read

Για πολιτική «αδράνειας και κατευνασμού» απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αυτή η στάση της ΝΔ εγκυμονεί εθικούς κινδύνους και πρόσθεσε: «Εδώ και πέντε μήνες προσπαθεί η κυβέρνηση να υποβαθμίσει την τουρκικές προκλήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός που συναντήθηκε με τον Ερντογάν τον Σεπτέμβριο και δεν έθεσε το θέμα των προκλήσεων στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι η συνάντηση πήγε καλύτερα του αναμενομένου. Όλο το διάστημα η κυβέρνηση έκρυβε τις προκλήσεις, τις άφηνε αναπάντητες και δεν ζητούσε την επιβολή των κυρώσεων και ακολουθούσε πολιτική αδράνειας και κατευνασμού με τον βλέμμα στραμμένο στις προσφυγικές ροές».

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Επέκταση κυρώσεων στην Τουρκία για την παραβατική δραστηριότητα νότια της Κρήτης

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η κίνηση της Τουρκίας με την Λιβύη βρήκε απροετοίμαστη και χωρίς σχέδιο αντιμετώπισης την ελληνική κυβέρνηση.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη χθεσινή κατάσταση όπου «οι πηγές του Υπουργείου Άμυνας διέρρευσαν ότι θα παγώσουν τα ΜΟΕ και μετά υπήρξαν άλλες πηγές που διέψευσαν και είπαν ότι τα ΜΟΕ θα συνεχιστούν» για να ρωτήσει ρητορικά: «Υπάρχει κυβέρνηση και πρωθυπουργός για να αποφασίσει ή ασχολείται μόνο με τα ρουσφέτια και η γνώση τους περιορίζεται στο πώς θα διορίσουν κομματικά στελέχη και πώς θα ικανοποιήσουν ρουσφέτια διαφθοράς;».

Συνεχίζοντας είπε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο, τα πράγματα είναι σοβαρά και διαχειρίζονται κρίσιμα πράγματα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό στη σημερινή του συνάντηση με τον Ερντογάν «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να ζητήσει να σταματήσουν οι προκλήσεις, να ζητήσει να ακυρωθεί η απαράδεκτη συμφωνία με την Λιβύη, να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά στην ΑΟΖ της Κύπρου και να τηρηθεί η Κοινή Δήλωση Ευρώπης Τουρκίας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This