Τέσσερα μέτρα για την βία στα γήπεδα ανακοίνωσε ο Βρούτσης – Τι αλλάζει

Τι δομικές αλλαγές παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός

Must Read

Τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα παρουσίασε την Τετάρτη ο Γιάννης Βρούτσης. Κατά την επί της αρχής συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής: «Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας” (Α’ 203) – Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού» ο αναπληρωτής υπουργός παρουσίασε τις 4 δομικές αλλαγές λέγοντας:

«Δεν ερχόμαστε να γκρεμίσουμε, αλλά να χτίσουμε σε αυτά που βρήκαμε, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κενά και παραλείψεις που επέτρεπαν εκδηλώσεις φαινομένων αθλητικής βίας».

Κάμερες στα γήπεδα

Πώς θα λειτουργούν, σε ποιες περιοχές θα εστιάζουν, ακρίβεια των καταγραφών και πού θα αποστέλλεται το βιντεοληπτικό υλικό.

«Επειδή θέλουμε συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια και τις ΠΑΕ που αναλαμβάνουν πολύ σημαντικές ευθύνες από εδώ και πέρα, ήδη τεχνικά κλιμάκια από τρία υπουργεία έχουν επισκεφτεί και τα 14 γήπεδα της Super League δείχνοντας την καλή πρόθεση που έχουμε και δεν αιφνιδιάζουμε κανέναν, ενώ θα υπάρξει και δεύτερος γύρος συναντήσεων» επισήμανε ο Γιάννης Βρούτσης.

Επιτροπή ΔΕΑΒ

«Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, ένα υφιστάμενο όργανο που όμως αποκτά επιτελική μορφή πάνω στο ζήτημα των παραβατικών συμπεριφορών» εξήγησε και προσέθεσε: «Δέσμη ποινών αρμοδιότητας και όχι με στοιχεία υποκειμενικότητας. Ήδη όλες οι ΠΑΕ έχουν ενημερωθεί για όλη την δέσμη μέτρων, τα έχουν ζυγίσει και έχουν καταλάβει ότι δεν παίζουμε».

Ταυτοπροσωπία στα εισιτήρια

«Σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την βοήθεια της Τεχνολογίας φτιάχνουμε μια εφαρμογή μέσω του κινητού τηλεφώνου, που θα έχει και το ηλεκτρονικό εισιτήριο, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει η δυνατότητα της διακρίβωσης της ταυτοπροσωπίας μέσω της αστυνομικής ταυτότητας» επισήμανε ο κ. Βρούτσης.

Για την είσοδο των ανηλίκων έως 15 ετών εξήγησε ότι θα γίνεται μαζί με κάποιο γονέα ή συνοδό, ο οποίος θα φέρει τα δύο εισιτήρια και θα ταυτοποιείται. Για φιλάθλους από το εξωτερικό θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη με διοικητικά μέτρα. Τόνισε, δε, ότι μπαίνει τέλος στις «μπούκες» υπεράριθμων φιλάθλων.

e – Kouros

«Θα μάθουμε για πρώτη φορά, θα καταγράψουμε και θα μετρήσουμε τον αθλητισμό σε όλη την χώρα» εξήγησε ο υπουργός και το παρομοίωσε με «ΕΡΓΑΝΗ» του Αθλητισμού. Η πρώτη έκθεση θα παρουσιαστεί τέλος Φεβρουαρίου και για πρώτη φορά θα υπάρχουν στοιχεία ανά Νομό και ανά Επικράτεια.

«Μια μεγάλη δομική αλλαγή στο οικοσύστημα του αθλητισμού στην χώρα μας, ένα σημαντικό εργαλείο χαρτογράφησης για όλους και για όλα τα αθλήματα» τόνισε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This