Το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομοφύλων – Τι φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση

Ο Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε την αποχή του από την ψηφοφορία

Must Read

Το βράδυ της Τετάρτης ή το αργότερο την Πέμπτη θα τεθεί προς δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών. Εισάγεται σύντομα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να ψηφιστεί από την Ολομέλεια το αργότερο έως 13 Φεβρουαρίου.

Δείτε το ν/σ 01_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο υπουργός Επικρατείας ανέλαβε να εξηγήσει στα μέλη της κυβέρνησης τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου. Ο Άκης Σκέρτσος εξήγησε ότι υπήρχε στο πρόγραμμα της ΝΔ η «Υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ».

Στα επιχειρήματα του κ. Σκέρτσου ήταν πως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών έχει νομοθετηθεί σε 36 χώρες στις 5 ηπείρους, οι 20 στην Ευρώπη. Επικαλέστηκε, δε, την ιστορική ρήση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, πολιτιστικά ανήκει εις την Δύσιν».

«Η ισότητα των πολιτών απέναντι στον νόμο είναι συστατικό στοιχείο κάθε φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Και, εν προκειμένω, πιστεύουμε βαθιά στον θεσμό του γάμου, έναν από τους αρχαιότερους και πιο συντηρητικούς θεσμούς. Θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε αυτόν όλοι οι Έλληνες πολίτες. Άλλωστε, 17 από τις 20 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμο (σ.σ. βάσει του Gallup global happiness index) έχουν ισότητα στο γάμο» υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η νομοθέτηση της ισότητας στον γάμο αυτόματα συνεπάγεται ολόκληρο το νομοθετικό πλαίσιο των σχέσεων συγγένειας, συμπεριλαμβανομένης και της υιοθεσίας. Εξ ου και δεν υπάρχει ξεχωριστό άρθρο για την υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια στο νομοσχέδιο» συνέχισε.

«ΛΟΑΤΚΙ συμπολίτες μας ήδη αποκτούν παιδιά και μάλιστα, μέσω τριών οδών: Είτε μόνες γυναίκες, νομίμως, και μέσω τράπεζας σπέρματος, είτε μόνοι άνδρες ή γυναίκες μέσω υιοθεσίας είτε Έλληνες στο εξωτερικό, μέσω υποβοηθούμενης αναπαραγωγής ή υιοθεσίας. Με την υιοθεσία δίνουμε την δυνατότητα στα παιδιά που ήδη μεγαλώνουν σε ομόφυλες οικογένειες να αποκτήσουν τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα προβλήματα από το γεγονός ότι η Πολιτεία αναγνωρίζει μόνον ένα γονέα ως τέτοιον σε περιπτώσεις θανάτου, ασθένειας ή διαζυγίου υπιστήριξε: «Τα παιδιά αυτά ζουν ανάμεσά μας, χωρίς τα ίδια δικαιώματα με τα άλλα παιδιά.

Τα παιδιά Ελλήνων, επίσης, που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό εντός ομόφυλων ζευγαριών, δεν μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια, με δυο λόγια: Ελληνόπουλα που δεν αναγνωρίζονται ως Έλληνες!» συνέχισε ο Άκης Σκέρτσος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This