Στο υπουργικό το νομοσχέδιο που διχάζει: «Να κοιμούνται ήσυχοι οι ομοφυλόφιλοι γονείς» λέει ο Μητσοτάκης

Υποτίμησε την αντίδραση της εκκλησίας και έκανε λόγο για... «θεολογικές πεποιθήσεις»

Must Read

Κύριο θέμα στην ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις στην κοινωνία και έχει διχάσει την κυβέρνηση.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους ομοφυλόφιλους γονείς να… κοιμούνται ήσυχοι αφού ο ίδιος φροντίζει να προχωρήσει τα σχέδιά του παρά την οργή βουλευτών του και το κατηγορηματικό «όχι» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μάλιστα προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι επικαλέστηκε τη φράση του εθνάρχη Κ. Καραμανλή για να υποστηρίξει το ντροπιαστικό νομοσχέδιο: «Η χώρα ανήκει εις τη Δύση, όπως τόνισε και ο ιδρυτής της παράταξής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής. Γι’ αυτό και όραμά μας είναι η Ελλάδα να αποδίδει σημασία στα ατομικά δικαιώματα των πολιτών».




Υποστηρίζοντας ότι το νομοσχέδιο θα φέρει… ελευθερία, την ώρα που η χώρα μας μαστίζεται από υπογεννητικότητα, με τα ζευγάρια να είναι εγκλωβισμένα στις καταστροφικές επιπτώσεις της ακρίβειας που στέκονται εμπόδιο στην δημιουργία οικογένειας, ο ίδιος δήλωσε: «Τι νόημα έχει να αυξάνεται το ΑΕΠ της χώρας χωρίς να συνοδεύεται από ατομικά δικαιώματα, χωρίς να μπορεί κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να έχουν ελευθερία;».

Παρά τις αντιδράσεις και τις διαμαρτυρίες των ίδιων των βουλευτών του, ο Μητσοτάκης εμμένοντας στα επικοινωνιακά παιχνίδια υποστήριξε ότι «η μεταρρύθμιση συζητήθηκε νηφάλια, χωρίς ακρότητες» και δήλωσε ικανοποιημένος.

«Ακούστηκαν όλες οι απόψεις, της παράδοσης, της εξέλιξης, σέβομαι όλες τις απόψεις» υποστήριξε ωστόσο υποτίμησε την διαφωνία της εκκλησίας λέγοντας ότι «εδώ αναφερόμαστε σε επιλογές της πολιτείας όχι σε θεολογικές πεποιθήσεις».

Ακούστηκαν φωνές που δεν είχαν ακουστεί, όπως των ομόφυλων γονέων, που θα μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, ότι αν τους συμβεί κάτι, το παιδί τους θα καταλήξει στον άλλο γονέα και όχι σε κάποιο ίδρυμα. Το νομοσχέδιο δεν μεταβάλλει το πλαίσιο της παρένθετης κύησης. Η Ελλάδα δεν θα γίνει εργαστήρι πολιτικών. Η νέα ρύθμιση προσθέτει δικαίωμα σε μερικούς, χωρίς να αφαιρεί δικαίωμα από τους πολλούς. Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού» δήλωσε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This