Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Βαρύ κλίμα και στήριξη από Μακρόν (video)

Must Read

Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στον Λονδίνο στα πλαίσια της συνόδου των ηγετών του ΝΑΤΟ. Η συνάντηση που ξεκίνησε με είκοσι λεπτά καθυστέρηση, διήρκεσε μιάμιση ώρα και διεξήχθη,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σε βαρύ κλίμα.

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Η ελληνική πλευρά προσήλθε στην συνάντηση με την διάθεση να τεθούν όλα τα θέματα επί τάπητος.

Στη συνάντηση με τον Ερντογάν τον κ. Μητσοτάκη συνόδευσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Τον Ερντογάν συνόδευσαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Μπιναλί Γιλντρίμ, πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Η συνάντηση δεν έβγαλε κάποια είδηση. Φαίνεται όμως πως η Ελληνική αντιπροσωπεία έθεσε επί τάπητος όλα τα κρίσιμα θέματα συμπεριλαμβανομένων του μεταναστευτικού και του συμφώνου Τουρκίας Λιβύης.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο πρωθυπουργός επανέλαβε την ελληνική θέση πως η συμφωνία Τουρκίας Λιβύης όχι μόνο είναι νομικά άκυρη αλλά περιπλέκει τις σχέσεις των δυο χωρών.

Επιπλέον στο μεταναστευτικό  ο πρωθυπουργός επέμεινε στην αλλαγή στάσης της Τουρκίας και  στην ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ ΕΕ- Τουρκίας.

Μετά την συνάντηση υπήρξε δήλωση από τον Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο αλλά και τις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών αρχικά από τον Νίκο Δένδια και βλέπουμε…

Μια πρώτη εκτίμηση δική μας είναι πως δεν πρόκειται να αλλάξει ουσιαστικά τίποτα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η Τουρκία θα εξακολουθήσει την προκλητικότητα της εφόσον εμείς συνεχίζουμε να βαυκαλιζόμαστε με φαντασιώσεις περί αποβολής της από το ΝΑΤΟ  και με όνειρα για φανταστικές κυρώσεις από μεριάς ΕΕ( τις οποίες ο Ταγίπ  γράφει στα παλαιότερα των Εγγλέζικων πανάκριβων υποδημάτων του).

Η Τουρκική πολιτική πάγιο στόχο έχει να κυριαρχήσει στην ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια.  Αυτός ο στόχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν το ελληνικό κράτος εξαφανιστεί η γίνει τουρκικός δορυφόρος.

Εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ασκήσουμε πραγματικά ανεξάρτητη και πολυδιάστατη εθνική με το όπλο πάντα παρά πόδα για κάθε ενδεχόμενο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This