Μανιφέστο Οικονόμου υπέρ της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας

Θυμήθηκε τις χαμένες αξίες τώρα που βρέθηκε εκτός κυβέρνησης

Must Read

Εξέγερση στην πτέρυγα της παραδοσιακής Δεξιάς εντός της Νέας Δημοκρατίας ή μεμονωμένες διαφοροποιήσεις στελεχών κάτω από την κοινωνική πίεση;

Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί τις τελευταίες ώρες τόσο εντός της Πειραιώς όσο όμως και στα υπόλοιπα κόμματα, καθώς ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «ακυρώσει» το κόμμα του και να μετατραπεί σε Ελληνα Μακρόν.

Και αν οι μέχρι τώρα δηλώσεις έμοιαζαν αποσπασματικές, η παρέμβαση του πρώην υπουργού και βουλευτή Γιάννη Οικονόμου αποτελεί ένα μανιφέστο υπέρ της παραδοσιακής οικογένειας, που αποτελεί και τη ραχοκοκαλιά της Νέας Δημοκρατίας.

«Αν εγκαταλείψουμε τα παραδοσιακά και συντηρητικά κοινά μας, τα στρώματα αυτά ενδέχεται να στραφούν εν τέλει σε αντισυστημικές πολιτικές δυνάμεις με συγκεχυμένα ιδεολογικά πρόγραμμα, αλλά σαφή αντιφιλελεύθερο και εθνολαϊκίστικο προσανατολισμό» είπε πάλι.

Υπενθύμισε μάλιστα πως υπάρχει το πρόσφατο «παράδειγμα του γαλλικού γκολικού κόμματος, της παραδοσιακής συντηρητικής γαλλικής Δεξιάς, η οποία σαρώθηκε εκλογικά και σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή αποστράφηκε τους αξιακούς πυλώνες της γαλλικής Δεξιάς: την οικογένεια, τη θρησκεία και το έθνος». «Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής φοβάμαι ότι στρέφει την πλάτη στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους μας. Η παραδοσιακή μας βάση είναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια, την εργασία, την τιμιότητα, τη λιτότητα, σέβονται τον νόμο, την παράδοση και τη θρησκεία» είπε.

Και κατέληξε λέγοντας πως «το κόμμα μου είναι ισχυρό επειδή είναι ταυτοτικά ισχυρό» και ότι «χωρίς τον δεσμό με τη βάση της παράταξης φιλελεύθερες ιδέες και μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολο να εισαχθούν».

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως η παρέμβαση Οικονόμου έρχεται λίγες μονάχα ώρες μετά τις προειδοποιήσεις του Νικήτα Κακλαμάνη στην ηγεσία του κόμματος, αλλά και τη γενικευμένη αντίδραση μελών και στελεχών του κόμματος που «πλημμυρίζει» το κυβερνών κόμμα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This