Κακλαμάνης: Δυσοίωνη η «επόμενη μέρα» της Ν.Δ.

Must Read

Καμπανάκια για την πορεία της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις κάλπες του Μαΐου χτύπησε το βράδυ της Δευτέρας ο Νικήτας Κακλαμάνης. Μιλώντας στο Kontra24, ένας εκ των μακροβιότερων «γαλάζιων» κοινοβουλευτικών έστειλε μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, τονίζοντας πως δεν μπορεί η δεξιά πλευρά και φυσιογνωμία του κόμματος να οδηγείται σε συρρίκνωση και εξαφάνιση για χάρη της στροφής προς το πολιτικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, ο Νικήτας Κακλαμάνης άφησε σαφείς αιχμές κατά της στρατηγικής επιλογής του Κυριάκου Μητσοτάκη για στροφή προς το Κέντρο και της ενσωμάτωσης των στελεχών του σημιτικού ΠΑΣΟΚ, υπονοώντας πως μια τέτοια στρατηγική οδηγεί στην ήττα. Θυμίζοντας τις πρόσφατες ευρωεκλογές, σημείωσε πως φάνηκε ότι εκεί που ο «γαλάζιος» ψηφοφόρος είχε μεταξύ της επιλογής του Μαξίμου και μιας επιλογής που προέρχεται από τη «γαλάζια μήτρα», επέλεξε τη δεύτερη, στέλνοντας μήνυμα στην ηγεσία του κόμματος.

 

Μάλιστα, δεν απέφυγε τις συγκρίσεις, τονίζοντας πως και ο Κώστας Καραμανλής είχε καταφέρει να κερδίσει το πολιτικό Κέντρο, αλλά αυτό δεν το έκανε φέρνοντας τόσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εντός του κόμματος.

Την ίδια ώρα, δεν απέφυγε να επιτεθεί κατά όσων «διαφημίζουν» το πολιτικό Κέντρο ως μοναδική προοπτική για την ύπαρξη μιας μεγάλης παράταξης, λέγοντας με νόημα πως «το πολιτικό Κέντρο δεν είναι ιδεολογία, αλλά επάγγελμα». Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παρακάτω, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα των ευρωεκλογών αλλά και των προσώπων που φημολογείται πως θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια. «Πιστεύω ότι πρέπει να εκφραστούν όλες οι τάσεις στο ευρωψηφοδέλτιο» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα ότι «μέχρι στιγμής, εκείνοι οι οποίοι έχουν πάρει το χρίσμα, δηλαδή ο Σωτήρης Τσίοδρας ή ο Πύρρος Δήμας, προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και από το Ποτάμι», προσθέτοντας με νόημα πως «δεν έχω ακούσει κανέναν δεξιό».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως, παρότι δεξιός, θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ενώ στήριξε και την προοπτική της επιστολικής ψήφου.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This