Και ο Ιωαννίδης ισχυριζόταν ότι τον «πούλησαν οι Αμερικάνοι»…

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μία απόλυτα ανεξήγητη πολιτική. Η οποία όμως δεν είναι «πρωτοφανής». Αντίθετα, παρόμοια πολιτική ακολούθησαν οι δικτάτορες από το 1967 έως το 1974, με κορωνίδα την προδοσία Ιωαννίδη στην Κύπρο. Η οποία ήρθε ως αποτέλεσμα της περιβόητης «ελληνοτουρκικής προσέγγισης» κατά τα χρόνια της χούντας, με την επιστασία των ΗΠΑ και πρόσχημα τον σοβιετικό κίνδυνο. Μία προσέγγιση, η οποία είχε αφήσει πάλι την Κύπρο στο περιθώριο…

Έτσι ακριβώς αποσύρθηκε η Μεραρχία από την Κύπρο, αφήνοντας το νησί απροστάτευτο, ενώ η διάρρηξη των σχέσεων με την Σοβιετική Ένωση, στέρησε από την μαρτυρική Μεγαλόνησο την προστασία της «κομμουνιστικής απειλής» την οποία χρησιμοποίησαν τόσο ο πρόεδρος Λύντον Τζόνσον όσο και ο πρόεδρος Νίξον έναντι της Τουρκίας, όταν η τελευταία επιχειρούσε να επέμβει στρατιωτικά.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, οι λεγόμενοι «φιλοσοβιετικοί» ήταν οι κύριοι οι υποστηρικτές της Κύπρου έναντι της τουρκικής επιθετικότητας. Ο Τσε Γκεβάρα έμεινε στην ιστορία για τον πύρινο λόγο του υπέρ των Ελλήνων της Κύπρου, στο βήμα του ΟΗΕ, το 1963.

Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ο ηγέτης που έστειλε συλλυπητήρια στην χήρα του θρυλικού Γρίβα Διγενή, αποκαλώντας τον πηγή έμπνευσης για τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των λαών!

 

Σήμερα λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ακριβώς τα ίδια λάθη. Από Siri πολύτιμο οπλισμό από τα νησιά με πρόσχημα την βοήθεια στην Ουκρανία, αποσύρει πολύτιμα οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων για να τα στείλει στην Σαουδική Αραβία, χωρίς να τα αντικαθιστά. Δίνει το πράσινο φως με την υπογραφή του για να εξοπλιστεί η Τουρκία με αμερικανικά όπλα αξίας 20 και πλέον δις, την ώρα που ο Ερντογάν απειλεί με νέες γενοκτονίες τους Έλληνες, υποστηρίζοντας μάλιστα ανοιχτά την ισλαμική τρομοκρατία και την Χαμάς.

Ο Μητσοτάκης όμως πήγε ένα βήμα παραπέρα. Από την σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη, Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία είναι θύμα τρομοκρατίας, υιοθετώντας πλήρως την τουρκική ρητορική η οποία στρέφεται όχι μόνο κατά των Κούρδων, αλλά και κατά των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου και της Ιωνίας, που για το τουρκικό κράτος θεωρούντο τρομοκράτες.

Ο εξοπλισμός της Τουρκίας με την υπογραφή Μητσοτάκη, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός καταργεί στην πράξη το δόγμα εννέα άμυνας Ελλάδας – Κύπρου, αρνούμενος να στείλει ελληνικά F – 16 στην Κύπρο ακόμα και στις παρελάσεις, θυμίζει την τακτική των συνταγματαρχών που οδήγησε στην εθνική καταστροφή.

Ελπίζουμε ολόψυχα να μην ζήσουμε το απευκταίο σενάριο, όπου ο νυν πρωθυπουργός θα δηλώνει εξαπατημένος και αυτός από τις ΗΠΑ…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This