«Πορεία ζωής»: Βιβλίο-απολογισμός της θητείας Μεϊμαράκη στα Κοινοβούλια

Must Read

Μέσα από κείμενα πολιτικού αλλά και συναισθηματικού χαρακτήρα και φωτογραφίες από τη συνολική διαδρομή του στα κοινοβουλευτικά, ευρωπαϊκά και άλλα αξιώματα, ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης επιχειρεί μια κατάθεση ψυχής, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ίδιος, σήμερα στην «Espresso», με αφορμή το βιβλίο του με τίτλο «Η πορεία μου».

  • Aπό τη
    Βίβιαν Μπενέκου

Ενας απολογισμός μιας πενταετούς εμπειρίας στη θέση του ευρωβουλευτή, αλλά και η εκ νέου υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές του Ιουνίου οδήγησαν στη συγγραφή ενός βιβλίου ζωής, της συναρπαστικής ζωής του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, πρώην προέδρου της Ν.Δ. Το βιβλίο αυτό μέχρι στιγμής κυκλοφορεί στο ειδικό κοινό του Ευρωκοινοβουλίου, σε Ελληνες βουλευτές και δημοσιογράφους.

«Ο ρόλος του ευρωβουλευτή είναι ιδιόμορφος. Εκπροσωπεί τη χώρα του στην Ενωση και καλείται να λαμβάνει αποφάσεις ισορροπώντας μεταξύ του εθνικού και του ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Εκ των πραγμάτων, αυτή η ζυγαριά γέρνει πάντα προς την πατρίδα» λέει ο ευρωβουλευτής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κάνοντας τον απολογισμό του έργου του στην Ευρωβουλή.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης ταξιδεύει τα τελευταία πέντε χρόνια από Αθήνα σε Βρυξέλλες κι από εκεί στο Στρασβούργο. Μοιράζει τα εικοσιτετράωρά του μεταξύ των υποχρεώσεών του στις επιτροπές, των συζητήσεων στην πολιτική του ομάδα και των συναντήσεων και των ψηφοφοριών στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, τόσο στις Βρυξέλλες όσο και στο Στρασβούργο. Τα γραφεία που διατηρεί εντός των Ευρωκοινοβουλίων και στις δύο πόλεις είναι έτσι οργανωμένα ώστε να είναι το «δεύτερο σπίτι» του.

Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Η διαδρομή Αθήνα – Βρυξέλλες – Στρασβούργο ξεκίνησε για μένα έπειτα από 30 χρόνια συνεχούς κοινοβουλευτικής πορείας. Υπηρέτησα και υπηρετώ την παράταξη της Ν.Δ. από όποια θέση κι αν μου έχει ζητηθεί. Βουλευτής από το 1989, πρώτος εκλεγμένος γραμματέας, υφυπουργός, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, υπουργός, πρόεδρος Βουλής, πρόεδρος της Ν.Δ. Αν και έφτασα “στρατηγός”, παρέμεινα πάντα ένας πιστός στρατιώτης» είναι τα λόγια του Βαγγέλη Μεϊμαρακη, ιστορικού στελέχους της Ν.Δ. και πρώην προέδρου της.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης

«Το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση ψυχής για όλα αυτά που θα σας έλεγα εάν σας συναντούσα στον δρόμο. Γιατί πάντα ήμουν και θα είμαι ο Βαγγέλης» συμπληρώνει ο ευρωβουλευτής, λέγοντας στην συνέχεια ότι «τα πέντε χρόνια πέρασαν χωρίς να το καταλάβω. Υπήρξαν πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν και απορρόφησαν το ενδιαφέρον όλων μας».

Με τον Κώστα Καραμανλή

Αυτά τα γεγονότα και πολλά ακόμα σημάδεψαν τη μεγάλη διαδρομή του ευρωβουλευτή και ξανά υποψηφίου με τη Ν.Δ. «Το βιβλίο αυτό μικραίνει την απόσταση Ελλάδας – Βρυξελλών και μου δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνήσω με την καθεμία και τον καθένα από εσάς και να περιγράψω τη δραστηριότητά μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πινελιές από την καθημερινότητά μου. Αυτά τα χρόνια δεν ένιωσα ποτέ μακριά σας, γιατί μοναδική μου προτεραιότητα ήταν και είναι οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί σας, τους οποίους μετέφερα καθημερινά στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, πάντοτε με γνώμονα το εθνικό μας συμφέρον» μας λέει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, που κλείνει την κουβέντα μας ως εξής:
«Θα μπορούσα να είχα κάνει περισσότερα; Θα μπορούσα να τα είχα κάνει καλύτερα; Εσείς θα το κρίνετε, όπως πάντα».

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This