Εθνικά επικίνδυνος ο «αφελής» υπουργός εξωτερικών

Must Read

Συνεχίζει το ρεσιτάλ της επικίνδυνης εθνικής αφέλειας ο Γιώργος Γεραπετρίτης (φωτό με τον Τούρκο ομόλογό του), ο οποίος έχει αποφασίσει να μετατραπεί από υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας σε διαφημιστή του διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας αλλά και στον καλύτερο πρεσβευτή του… λύκου της Αγκυρας στη διεθνή σκηνή.

 

Σε μια εποχή που ο Τούρκος πρόεδρος αναζητά συμμάχους κάνοντας το «καλό παιδί» σε Ευρώπη και Αμερική, ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών δίνει απλόχερα στον Ερντογάν αυτό που χρειάζεται, δηλαδή διαπιστευτήρια καλής γειτνίασης και εμφάνισης του Τούρκου δικτάτορα ως διαλλακτικού ηγέτη, με ευρωπαϊκή μάλιστα προοπτική. Προσερχόμενος, λοιπόν, στο άτυπο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών στις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως  «οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας έχουν το τελευταίο διάστημα βελτιωθεί.

 

Είναι ένας αναγκαίος όρος για να μπορέσει να προχωρήσει η ευρωτουρκική σχέση». Ωστόσο, ο ίδιος, κάνοντας πως δεν καταλαβαίνει τι συμβαίνει στην Τουρκία με τις φυλακίσεις πολιτικών αντιπάλων του Ερντογάν και με το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει, έβαλε έναν όρο κενού περιεχομένου, λέγοντας πως «θα πρέπει διαρκώς να αποδεικνύεται ότι υπάρχει διάθεση και από την πλευρά της Τουρκίας για τη βελτίωση των ευρωτουρκικών σχέσεων, πάντοτε τηρώντας τα ορόσημα του ευρωπαϊκού κεκτημένου».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι «η Τουρκία βεβαίως θα πρέπει να αναγνωρίσει τα ζητήματα, τα οποία είναι υψηλής ευαισθησίας για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης», ενώ όσον αφορά το Κυπριακό επεσήμανε ότι «θα πρέπει να υπάρχουν απτές αποδείξεις ότι υπάρχει διάθεση για να συνεχιστεί ο διάλογος για το Κυπριακό, στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

 

Η Ελλάδα θα είναι παρούσα στην πορεία αυτή». Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα ο Γιώργος Γεραπετρίτης μεταβαίνει στη Ρώμη, όπου θα συμμετάσχει σε υπουργική συνάντηση για την ευρωπαϊκή προοπτική των δυτικών Βαλκανίων. Στη συνάντηση θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Εξωτερικών της ομάδας «Φίλων των Δυτικών Βαλκανίων» στην Ευρωπαϊκή Ενωση (Ελλάδα, Κροατία, Αυστρία, Ιταλία, Σλοβενία, Σλοβακία και Τσεχία) και οι υπουργοί Εξωτερικών των έξι εταίρων των δυτικών Βαλκανίων.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This