Μειώνονται οι πιθανότητες για τον Δρακόπουλο να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας

Must Read

Το αγαπημένο ρητό του Ανδρέα Δρακόπουλου, προέδρου του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος», είναι: «Εκείνος που φυτεύει δέντρα, γνωρίζοντας πως δεν θα καθίσει ποτέ στη σκιά τους, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει το νόημα της ζωής». Που να ‘ξερε πως θα έμπλεκε χωρίς τη θέλησή του με τους «κάκτους» της πολιτικής

Η εντυπωσιακή αποκαθήλωση του οριστικά τέως υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη, ο οποίος μεταξύ αστείου και σοβαρού καλείται πλέον να αποδείξει αν τελείωσε το… δημοτικό, συμπαρασύρει στην απογοητευτική πτώση και τα σχέδια ορισμένων ηγετικών κύκλων περί το Μαξίμου που ήθελαν τον κ. Δρακόπουλο στον θώκο του όγδοου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Ύστερα από ένθερμη εισήγηση Διαματάρη, ο πρωθυπουργός, ο οποίος δήλωνε ότι θα πάρει τις αποφάσεις του αυτές τις χρονιάρες ημέρες «στο βουνό», φέρεται ότι είχε συμφωνήσει με τον Ανδρέα Δρακόπουλο για το ανώτατο αξίωμα της χώρας από το περασμένο καλοκαίρι, αμέσως μετά τις εκλογές, χωρίς να μοιραστεί με κανέναν την επιλογή του.

Ο ηθικός καταποντισμός του τέως υφυπουργού Εξωτερικών, ο οποίος δήλωσε ατιμωτικά πλαστούς ακαδημαϊκούς τίτλους, ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για την τύχη του κ. Δρακόπουλου, ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι γιος του Κωνσταντίνου Δρακόπουλου και της Ελένης Μερκάτη. Από την πλευρά του πατέρα του κατάγεται από την οικογένεια Νιάρχου και είναι εγγονός της Μαρίας Νιάρχου, αδελφής του εφοπλιστή Σταύρου Νιάρχου, ενώ από την πλευρά της μητέρας του κατάγεται από την παλαιά ζακυνθινή οικογένεια Μερκάτη και είναι δισέγγονος του Αλέξανδρου Μερκάτη, κτηματία και αυλάρχη του βασιλιά Κωνσταντίνου. Φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων Wharton του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιας.

Υπήρξε ο αγαπημένος ανηψιός του Σταύρου Νιάρχου, ο οποίος του κληροδότησε το 10% των μετοχών της εταιρείας Willow Trust Company. Η τελευταία διαχειριζόταν το σύνολο της περιουσίας του Σταύρου Νιάρχου που αποτελείτο από ναυτιλιακές εταιρείας και συμμετοχές σε μετοχικά κεφάλαια και ομόλογα. Με την ίδια διαθήκη ιδρύθηκε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο οποίο κληροδοτήθηκε το 20% της Willow Trust Company και στο διοικητικό συμβούλιο του οποίου τοποθετήθηκε πρόεδρος. Επί προεδρίας του το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει πληθώρα δωρεών μεταξύ των οποίων το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος κ.α. 

Έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου (2003 – 2010) της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης ενώ σήμερα είναι μέλος των διοικητικών συμβουλίων του Πανεπιστημίου Ροκφέλλερ, του Πανεπιστημίου John Hopkins, του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών στην Ουάσιγκτον καθώς και του Ντάλτον School στη Νέα Υόρκη. Έχει τιμηθεί με τον Ταξιάρχη του Τάγματος της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας και με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος από την Ελληνική Δημοκρατία. Στις 26 Μαρτίου 2018 τιμήθηκε με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Τιμής από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Κατοικεί στη Νέα Υόρκη. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This