Η Κεραμέως «σβήνει» θρήσκευμα και ιθαγένεια από τα απολυτήρια

Must Read

Μετά τη σχετική υπουργική απόφαση το υπουργείο Παιδείας και διά νόμου επισφραγίζει την απαλοιφή του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα απολυτήρια. Η Νίκη Κεραμέως τηρεί με ιδιαίτερη σχολαστικότητα, αν όχι με θρησκευτική ευλάβεια, τα κελεύσματα της σύστασης – απόφασης της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) και ενσωματώνει στην έννομη τάξη ότι στο εξής θα σταματήσει η καταγραφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας στα απολυτήρια των μαθητών γυμνασίου και λυκείου.

Η βιασύνη με την οποία έσπευσε τον περασμένο Σεπτέμβριο η Νίκη Κεραμέως, αν και νομικός, να υιοθετήσει την απόφαση της Ανεξάρτητης Αρχής φανερώνει την υπερβολική σπουδή της να επιβεβαιώσει ότι η Ν.Δ. δεν έχει το πολιτικό και ιδεολογικό σθένος να ακολουθήσει μια εθνική ατζέντα, αλλά αντιθέτως έρχεται να εφαρμόσει αποφάσεις που ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να δρομολογήσει, προφανώς υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος.

Αυτό επιβεβαιώνει η χθεσινή απόφαση να νομοθετηθεί η απαλοιφή των στοιχείων θρησκεύματος και ιθαγένειας από τα σχολικά έγγραφα. Βέβαια, η υπουργός Παιδείας στο ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών, όπου υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, ακολουθεί την τακτική του «σπεύδε βραδέως»…

Παρά τις κακές πολιτικές κινήσεις σε ζητήματα εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας, το υπουργείο Παιδείας δείχνει ότι έχει καλά αντανακλαστικά σε άλλα θέματα. Μεταξύ των διατάξεων του νομοσχεδίου για την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) που τέθηκε χθες σε δημόσια διαβούλευση βρίσκεται και η δημιουργία και κέντρων αριστείας στα πανεπιστήμια για την επιβράβευση και την υποστήριξη βέλτιστων πρακτικών ποιότητας και καινοτομίας.

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη, κριτήρια για την ανάδειξη των Κέντρων Αριστείας είναι ιδίως η εξαιρετική ποιότητα και αποτελεσματικότητα του διδακτικού και ερευνητικού έργου, η αποτελεσματική δομή και οργάνωση των συναφών προγραμμάτων σπουδών, η σύνδεση διδασκαλίας και έρευνας και η υψηλή ποιότητα των υποστηρικτικών υπηρεσιών. Τα υπό ψήφιση κέντρα αριστείας μπορούν να λειτουργήσουν ως πόλοι προσέλκυσης καλών φοιτητών, αλλοδαπών με δίδακτρα κ.λπ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This