Ο Χρυσοχοΐδης κλείνει τις δομές σε Μόρια και Βαθύ

Must Read

Έγγραφο-ντοκουμέντο, που αποδεικνύει την πρόθεση της κυβέρνησης να λειτουργούν στα νησιά του Αιγαίου κλειστά κέντρα για πρόσφυγες και μετανάστες παράλληλα με τις υπάρχουσες δομές, ήρθε στη δημοσιότητα και, όπως είναι φυσικό, προκάλεσε αντιδράσεις.

Ειδικότερα, η επιστολή με ημερομηνία 29 Νοεμβρίου φέρει την υπογραφή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος προς την Ευρωπαία επίτροπο Dunja Mijatovic ξεκαθαρίζει: «Η κυβέρνηση σχεδιάζει να υπάρχει μια εγκατάσταση σε καθένα από τα ελληνικά νησιά που θα λειτουργούν παράλληλα με τα υπάρχοντα κέντρα υποδοχής».

Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 20 Νοεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής κατά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδίου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, ξεκαθάρισαν ότι θα κλείσουν οι υπάρχουσες δομές σε Μόρια, ΒΙΑΛ, ΚΥΤ Σάμου και θα μετατραπούν σε κλειστά κέντρα.

Παράλληλη λειτουργία κλειστών και ανοιχτών δομών

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή του εγγράφου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ανευθυνότητα και προχειρότητα κάνοντας λόγο για «οφθαλμοφανές φιάσκο της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο Προσφυγικό». Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας επιμένει ότι οι καταυλισμοί σε Μόρια και Βαθύ θα κλείσουν.

«Μέχρι τότε ανοικτές και κλειστές δομές θα λειτουργούν παράλληλα, όπως γινόταν και όλα αυτά τα χρόνια, και επί ΣΥΡΙΖΑ, κι ας το αρνιόταν. Αυτή ακριβώς η προσωρινή παράλληλη λειτουργία επεξηγείται και στην επιστολή προς την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης κυρία Μιγιάτοβιτς» σημειώνει μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This