Σοκάρει η ομολογία Μητσοτάκη: Το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει… – «Άκυρο το έγγραφο Τουρκίας-Λιβύης»

Must Read

O Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Ώρα του Πρωθυπουργού στη Βουλή για την απέλαση του Λίβυου Πρέσβη και την κρίση με την Τουρκία, το μεταναστευτικό και τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή αναφερόμενος στα προβλήματα με την Τουρκία. «Διαμορφώνονται δύο κρίσιμα μέτωπα, τα οποία κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχα με τον κ. Ερντογάν. Το πρώτο είναι η επιθετική στάση της Τουρκίας, η οποία μετά τις παράνομες ενέργειες εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας απλώνεται τώρα και σε άλλες περιοχές. Αιχμή της είναι ένα άκυρο έγγραφο, το οποίο η Άγκυρα βάφτισε συμφωνία με τη Λιβύη και αυτό παρά το γεγονός ότι η πρωτοβουλία αυτή αμφισβητείται ήδη έντονα και στο εσωτερικό της Λιβύης.

Το δεύτερο θέμα είναι το μεταναστευτικό όπου η γειτονική χώρα δεν τηρεί ειδικά το τελευταίο διάστημα, όπως επισήμανα στον κ. Ερντογάν, τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την κοινή δήλωσή της με την ΕΕ. Απέναντι σε αυτά τα δύο ζητήματα η Ελλάδα έχει και πολιτική και σχέδιο. Οι κινήσεις μας εξελίσσονται και ήδη αποδίδουν» τόνισε ο πρωθυπουργός στη Βουλή.

Επισήμανε ότι «τα κείμενα που επικαλείται η Άγκυρα για τις θαλάσσιες ζώνες δεν παράγουν νομικό αποτέλεσμα ούτε και πρόκειται να κυρωθούν, όχι μόνο γιατί είναι αγεωγράφητα και ανιστόρητα καταργώντας από τον χάρτη ελληνικά νησιά αλλά και γιατί οδήγησαν την Τουρκία σε μια πρωτοφανή διπλωματική απομόνωση. ΗΠΑ, Ρωσία, ΕΕ, Αίγυπτος, Ισραήλ καταδίκασαν τη στάση της Τουρκίας μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα. Ακόμη και μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, που πάντα τηρούσε ίσες αποστάσεις απέναντι στις διαφορές μας με την Τουρκία, ισχυρές χώρες κατέκριναν τη στάση της γειτονικής χώρας, με πρώτο τον Πρόεδρο Μακρόν, ο οποίος έθεσε φραγμό στην επιθετικότητα των γειτόνων μας».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η κυβέρνηση προετοιμάζεται για τα επόμενα βήματα. «Αυτό το χαρτί δεν το αναγνωρίζει κανείς και δεν σημαίνει τίποτα, θα καταρρεύσει. Όχι μόνο γιατί είναι παράνομο αλλά γιατί δεν υπάρχει αντισυμβαλλόμενο μέρος, με νομιμοποίηση, να το επικυρώσει στη Λιβύη. Και εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας αυτή η συμφωνία να μην ισχύσει» σημείωσε.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό, το οποίο, όπως είπε, επίσης κυριάρχησε στην συζήτηση με τον Ερντογάν.

Ωστόσο, σε μια κρίση ειλικρίνειας σημείωσε πως «το μεταναστευτικό ήρθε για να μείνει» και κάλεσε τον ελληνικό λαό να έχει υπομονή γι’ αυτό…

Μετά από αυτό, πρόγκηξε τον Αλέξη Τσίπρα για τη στάση του στα εθνικά θέματα, λέγοντας πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβγαλε το χειρότερό του εαυτό αυτές τις μέρες.

Χαρακτήρισε απρεπείς τις δηλώσεις του και είπε: «Το ήθος μου είπε δεν μου επιτρέπει να κάνω θέμα κομματικού ανταγωνισμού τα εθνικά μας θέματα. Θα σταματήσω εδώ. Ο κ. Τσίπρας έβγαλε τον χειρότερο εαυτό του. Η Ελλάδα συχνά βρέθηκε σε καταιγίδες. Πάντα τις ξεπέρασε έχοντας για πυξίδα το διεθνές δίκαιο και τα εθνικά της δίκαια».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This