Αυγέρη για 4ο συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβαιώθηκε η εμπιστοσύνη στον Στέφανο Κασσελάκη

Must Read

Το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ μονοπώλησε την πολιτική -και όχι μόνο- επικαιρότητα πριν καν ξεκινήσει, εξαιτίας και της… εμπρηστικής μακροσκελούς ανάρτησης του παραιτηθέντα προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, λίγες ώρες προτού ο νυν πρόεδρος, Στέφανος Κασσελάκης, κηρύξει επίσημα την έναρξή του.

Και ενώ στην πορεία προέκυψε το σοβαρό ενδεχόμενο να εξαγγελθούν νέες εσωκομματικές εκλογές για ανάδειξη προέδρου, το 4ο Συνέδριο ολοκλήρωσε χθες αργά το απόγευμα τις διαδικασίες του με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ να αναδεικνύονται νικητές, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Δώρα Αυγέρη.

«Την κωδικοποίηση για όλο αυτό που συνέβη είναι ότι σύσσωμο σχεδόν το Συνέδριο είπε: “έχουμε πρόεδρο, έχουμε εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο μας, δεν πάμε σε εκλογές”. Επαναβεβαιώνουμε την εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας και πάμε να δώσουμε τις επόμενες εκλογικές μάχες με ένα θετικό πρόσημο και με εξωστρέφεια. Όσα συνέβησαν τις προηγούμενες μέρες ήταν και με ένταση και στενοχώρια», τόνισε η Δώρα Αυγέρη, εκφράζοντας στην εκπομπή «Live News» τη γνώμη της για το ποια ήταν τα συμπεράσματα του Συνεδρίου.

Αναφορικά με το επίμαχο ερωτηματολόγιο που ανέβασε ο πρόεδρος του κόμματος στο i-syriza, η εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε τα εξής: «Ήταν ένα ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν προς τα μέλη του κόμματος, ήταν απλές ερωτήσεις που δεν θα έμπαιναν στο διάλογο των τριήμερων εργασιών του Συνεδρίου. Αυτό ήταν το επίδικο κι έτσι ξεκίνησε η πρωτοβουλία της συντρόφισσας Όλγας Γεροβασίλη για την συλλογή υπογραφών. Αποτελεί ένα κείμενο που τέθηκε προς διάλογο για το μέλλον».

Ως προς τα αποτελέσματα των διεργασιών της Πολιτικής Γραμματείας, η κα Αυγέρη σχολίασε πως «υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση ότι έχουμε αμοιβαία εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο πρόσωπο του προέδρου και πάμε να κάνουμε ένα ωραίο Συνέδριο, ώστε να δώσουμε μία αισιοδοξία και δύναμη στα απλά μας μέλη, που κακά τα ψέματα έχουμε εξαντλήσει τα όριά τους», ενώ, αναφερόμενη στο τι παρήγαγε το 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «επιβεβαιώθηκε περίτρανα η εμπιστοσύνη στο πρόεδρο, ο κόσμος είπε ότι έχουμε πρόεδρο, υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν χρειαζόμαστε εκλογές και πάμε για τα επόμενα βήματα. Το Συνέδριο παρήγαγε ένα αποτέλεσμα ενότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν είναι διαλυμένος, είναι ενωμένος κι αποφασισμένος για τις επόμενες “μάχες”».

«Είναι ξεκάθαρο ότι στον ΣΥΡΙΖΑ θέλουμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πείσμα αυτών που πιστεύουν ότι έχουμε τελειώσει. Ξέρουν και ξέρουμε πολύ καλά ότι αν ενισχυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και γίνει η ”ραχοκοκαλιά” της προοδευτικής παράταξης θα έχουμε αποτελέσματα από τις ευρωεκλογές. Όπως είπε ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να υπάρξουν αλλαγές. Θα γίνουν άμεσα αλλαγές που θα είναι το εναρκτήριο λάκτισμα. Το Εκτελεστικό Γραφείο είχε συγκροτηθεί επί Κασσελάκη και σίγουρα θα επανενεργοποιηθεί», πρόσθεσε η εκπρόσωπος Τύπου.

Ερωτώμενη, κατόπιν, για το ποια θα είναι η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση που τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών δεν θα είναι τα επιθυμητά, απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εργαζόμαστε για τον ΣΥΡΙΖΑ της νίκης και της επόμενης μέρας».

Απαντώντας, τέλος, σε σχετική ερώτηση, η Δώρα Αυγέρη υπογράμμισε πως «ο κ. Τεμπονέρας απέδειξε ότι δεν είναι αντίπαλος. Δεν έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This